Passat Alltrack: Automatska regulacija razmaka ACC

 

U cestovnom prometu možete biti opušteniji ako održavate dovoljan razmak od vozila ispred. Pritom će vam podršku pružiti po želji dostupna automatska regulacija razmaka ACC.

Sustav ACC mjeri udaljenost i brzinu vozila koja se kreću ispred vašeg. Pritom senzor obuhvaća područje ispred vozila. U kolonama i zastojima sustav u kombinaciji s opcijski raspoloživim automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG usporava vaš Volkswagen sve dok se ne zaustavi te ga unutar kratkog vremena ponovno automatski pokreće. U okviru svojih granica sustav može pri brzini do 160 km/h održavati razmak vašeg vozila od vozila ispred.

Ponekad su moguće neočekivane situacije u kojima je potrebno kočenje u nuždi. U takvim slučajevima vam može pomoći  sustav nadzora okoline Front Assist uključujući City funkciju kočenja u nuždi koji čini dio opreme. Ako se pri brzini do 250 km/h u okviru granica sustava uoči situacija koja je kritična u pogledu naleta na vozilo straga, Front Assist će zvučnim i vizualnim putem upozoriti vozača i pripremiti vozilo za eventualno kočenje u nuždi. Ako se opasna situacija ne ublaži, sustav će automatski pokrenuti kočenje kojim će se eventualno smanjiti brzina udarca.

Front Assist pomaže vozaču i tijekom samog kočenja te osigurava iskorištavanje maksimalne sile kočenja ako je to potrebno. 

City funkcija kočenja u nuždi predstavlja proširenje sustava Front Assist. Pri brzini od 5 do 30 km/h funkcija može putem kočenja u nuždi reagirati neposredno prije sudara naletom straga.

Zatvori
Passat Alltrack
Od Kn 357.309,-

Passat Alltrack. Suveren na svim terenima.