Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) da bi stranicu mogli prilagoditi vašim potrebama. Daljnjim korištenjem stranica potvrđujete svoju suglasnost sa korištenjem kolačića.
Prihvati i nastavi

Volkswagen predstavio novi Polo u Berlinu

19.06.2017

Volkswagen predstavio novi Polo u Berlinu

 

→ Novi Polo oduševljava jasnim, karizmatičnim dizajnom i nudi još više prostora za putnike i prtljagu

→ Šesta generacija dostupna je s brojnim sustavima potpore i komfornim sustavima

→ Širok spektar verzija: uskoro i Polo GTI1 te Polo Beats

Wolfsburg / Berlin - Stigao je novi Polo! Volkswagen je na svjetskoj premijeri u Berlinu predstavio potpuno novo razvijenu generaciju ovog bestselera. Novi Polo nastavit će ispisivati svoju priču o uspjehu s jasnim, snažnim dizajnom, znatno više prostora, učinkovitim motorima i revolucionarnim sustavima potpore.

Dr. Herbert Diess, predsjednik uprave marke Volkswagen, objašnjava: "Polo je mladenački, svježi automobil. On objedinjuje karizmu i snažnu tehniku. Nijedno drugo vozilo ne nudi toliko prostora s obzirom na svoju veličinu. Stoga naš Polo jest te će ostati kompaktno vozilo broj 1."

 

 S do sada više od 14 milijuna prodanih vozila - sa svim je derivatima Polo do sada prodan gotovo 16,5 milijuna puta - Polo je jedno od najuspješnijih kompaktnih vozila na svijetu. Šesta generacija raspolaže potpuno novim dizajnom eksterijera zbog kojega će se ovo vozilo, koje je u načelu opremljeno četvorim vratima, sada doimati zrelijim i s izraženijim sportskim karakterom. Istovremeno se novi Polo, u usporedbi s njegovim prethodnikom, povećao u pogledu svih dimenzija. Tako nudi više prostora za vozača i ostale putnike u vozilu te kapacitet prtljažnika koji je značajno povećan s 280 na 351 litru.

Volkswagen s novim modelom Polo predstavlja jedno od najsuvremenijih kompaktnih vozila na svijetu. To se između ostaloga odražava u brojnim sustavima potpore i komfornim sustavima koji su do sada bili rezervirani samo za klasu Golfa i Passata. Uz tri klasične varijante opreme Trendline, Comfortline i Highline, posebna verzija Polo Beats1 (između ostaloga sa sound sustavom snage 300 W) i vrhunski sportski model Polo GTI1 (sa 147 kW / 200 KS) unijet će dodatni dašak svježine. Već i osnovna verzija Polo "Trendline" serijski sadrži LED svjetla za dnevnu vožnju s funkcijama Coming Home i Leaving Home, tempomat (sustav za ograničenje brzine) i sustav nadzora okoline "Front Assist" sa City funkcijom kočenja u nuždi i sustavom prepoznavanja pješaka.

 

 Opcijski je iznova dostupna automatska regulacija razmaka "ACC" (koja se sada može aktivirati do brzine od 210 km/h). Novost u modelu Polo predstavljaju potpora pri promjeni voznog traka "Blind Spot Detection" s potporom izlaska iz parkirnog mjesta, djelomično automatska funkcija izlaska iz parkirnog mjesta "Park Assist" te funkcija kočenja pri manevriranju. Ova zadnja funkcija automatski štiti vozilo od oštećenja nastalih tijekom parkiranja. Polo se po želji može otključati i pokrenuti preko sustava zaključavanja i pokretanja "Keyless Access", koji također predstavlja novitet.

K tomu je u modelu Polo - kao prvom vozilu marke Volkswagen i prvom modelu unutar koncerna - dostupna nova generacija kombiniranog instrumenta Active Info Display. Funkcionalnost i mogućnost rukovanja digitalnim instrumentima novost su u ovome segmentu. U Polo se također ugrađuje najnovija generacija infotainment sustava s veličinama zaslona koje sežu od 6,5" do 8,0" - to su staklom optočeni uređaji, otmjeni poput vrhunskih smartphoneova, pomoću kojih se stvara visokotehnološki i jasan dojam u unutrašnjosti.

 

 Novi Polo postat će još šarenijim i individualnijim s cijelim nizom novih boja (ukupno 14 vanjskih boja) i 12 naplatcima (od 14" do 18", djelomično lakirani u kontrastnim bojama), instrumentnim pločama s raznim dekorativnim elementima i 11 različitim presvlakama sjedala. Dodatne mogućnosti za individualizaciju: LED glavna svjetla, LED stražnja svjetla, klima-uređaj "Air Care Climatronic" uključujući senzor za sunce i vlagu te alergijski filtar, bežično punjenje za smartphoneove (opcijski s induktivnim antenskim spajanjem), "Sport Select" vozni postroj s amortizerima s mogućnošću aktivacije i deaktivacije te jedan od najvećih panoramskih krovova u klasi.

Uvođenje na većinu europskih tržišta planirano je već za 2017. godinu. Pri tome će se sukcesivno lansirati i Euro 6 motori. Spektar snaga tijekom početka prodaje novog modela Polo seže od 48 kW / 65 KS1 do 110 kW/ 150 KS1. K tomu na raspolaganju stoje četiri benzinska i dva dizelska motora koja su serijski opremljena start-stop sustavom i rekuperacijskim modusom. Počevši sa snagom od 70 kW1 svi se motori mogu kombinirati s automatiziranim mjenjačem s dvije spojke (DSG).

1) Ovo vozilo još nije u prodaji i stoga ne podliježe Direktivi 1999/94/EZ.