Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) da bi stranicu mogli prilagoditi vašim potrebama. Daljnjim korištenjem stranica potvrđujete svoju suglasnost sa korištenjem kolačića.
Prihvati i nastavi

Budućnost u serijskoj proizvodnji: tvornica ideja Volkswagen koncerna

27.02.2017
  • Na razvoju rješenja za mobilnost budućnosti već sada radi 37 kompetencijskih i IT razvojnih centara - s tendencijom rasta
  • Stručnjaci rade na područjima relevantnim za budućnost kao što su umjetna inteligencija, virtualna stvarnost ili mobilnost na zahtjev
  • Predsjednik uprave Matthias Müller: "Izvan okvira uspostavljenih struktura razvijamo prilagođena rješenja za mobilnost budućnosti."

Wolfsburg, 27. veljače 2017. - Budućnost mobilnosti nastaje na mostu Golden Gate, pred Brandenburškim vratima i u susjedstvu Zabranjenog grada: San Francisco, Berlin i Peking pripadaju lokacijama na kojima se stručnjaci Volkswagen koncerna suočavaju sa zahtjevima digitalnoga svijeta. U trenutačno već 37 kompetencijskih i IT razvojnih centara diljem svijeta stručnjaci razvijaju autonomna vozila, nove usluge mobilnosti i softverska rješenja po mjeri. A broj tvornica ideja i dalje će rasti.

Matthias Müller, predsjednik uprave Volkswagen koncerna, izjavio je sljedeće: "Naša se branša nalazi u procesu intenzivnih promjena. Volkswagen koncern trenutačno je u fazi transformacije iz proizvođača automobila u jednu od vodećih svjetskih tvrtki s područja mobilnosti. U našim IT razvojnim centrima i kompetencijskim centrima razvijamo prilagođena rješenja za mobilnost budućnosti izvan okvira uspostavljenih struktura. Na taj način iskorištavamo mogućnosti digitalizacije te kupca dosljedno stavljamo u središte našega rada."

Kompetencijski centri i IT razvojni centri koje vodi Volkswagen koncern ili njegove marke unapređuju područja relevantna za budućnost kao što su umjetna inteligencija, umreženje, virtualna stvarnost ili mobilnost na zahtjev. Na razvoju novih tehnologija stručnjaci rade i u suradnji s vanjskim partnerima koji dolaze iz drugih tvrtki, start-up scene, sa sveučilišta te znanstveno-istraživačkih instituta. U IT razvojnim centrima i kompetencijskim centrima u Europi, Sjevernoj Americi i Aziji već sada je aktivno preko 2000 stručnjaka.

Jedan od najmlađih članova obitelji tvornica ideja je Metropolis:Lab Barcelona. U sklopu svečane ceremonije u prosincu obilježena je suradnja marke koncerna SEAT s katalonskom metropolom. Ove će godine stručnjaci u tvrtki Metropolis:Lab Barcelona početi raditi na konceptima s područja inteligentne i urbane mobilnosti te razvoju aplikacija.

Pregled IT razvojnih centara i kompetencijskih centara Volkswagen koncerna diljem svijeta potražite na novoj web stranici koncerna.

Nova web stranica Volkswagen koncerna

Na stranici www.volkswagenag.com sada su dostupne razne informacije, reportaže, portreti i intervjui o Volkswagen koncernu i njegovim markama. Tu je i područje društvenih medija s aktualnim tweetovima, objavama i YouTube filmovima - sve na jednoj stranici. Nova korporativna web stranica u potpunosti je responzivna i stoga se može bez ikakvih problema posjetiti i preko mobilnih uređaja.