Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) da bi stranicu mogli prilagoditi vašim potrebama. Daljnjim korištenjem stranica potvrđujete svoju suglasnost sa korištenjem kolačića.
Prihvati i nastavi

Touran je prvi puta najprodavaniji monovolumen Europe

07.02.2017

→ 2016. godine Touran je postao br. 1 u svim klasama monovolumena
→ Automatska vožnja u prometu s čestim zaustavljanjima i kretanjima s novim ACC-om

Wolfsburg - Volkswagen Touran po prvi je puta postao najuspješniji monovolumen Europe. Kao što je ugledna tvrtka za istraživanje tržišta IHS Automotive ustanovila, Touran se u zaključenoj 2016. godini s preko 112000 novih registracija uspio probiti kao najprodavaniji monovolumen na europskom kontinentu. Najnovija generacija ovog svestranog talenta s inovativnim sustavima potpore i infotainment sustavima prodaje se u više od 40 zemalja diljem svijeta.

Zahvaljujući fold-flat sustavu preklapanja sjedala (s maksimalno sedam mjesta za sjedenje i volumenom prtljažnika od 834 litre) Touran se smatra jednim od najvarijabilnijih višenamjenskih vozila (MPV - Multi Purpose Vehicle) svih klasa.

Omiljeni Europljanin: Touran u Amsterdamu

Volkswagen je tek nedavno aktualizirao jedan od najvažnijih sustava potpore Tourana: ACC (uključujući sustav nadzora okoline Front Assist i City funkciju kočenja u nuždi). Automatska kontrola razmaka odsad pokriva područje brzine od 30 do 210 km/h (prije: 30 do 160 km/h). U kombinaciji s automatiziranim mjenjačem s dvije spojke (DSG) ovaj spektar seže od 0 do 210 km/h. Sa sustavom ACC i DSG mjenjačem ovaj se monovolumen u prometu s čestim zaustavljanjima i kretanjima sada kreće gotovo automatski jer se u okviru granica sustava samostalno usporava do zaustavljanja i ponovno kreće. U ostale značajke ovog obiteljskog stručnjaka ubrajaju se tehnologije poput 3-zonskog Climatronica (visoka kvaliteta zraka zahvaljujući aktivnom bio filtru) i sustava kamere "Car-Net Cam Connect" - ovdje "GoPro®" kamera umjesto roditelja preuzima nadzor nad stražnjim dijelom vozila jer se slika djece snimljena kamerom prenosi na monitor infotainment sustava.