Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) da bi stranicu mogli prilagoditi vašim potrebama. Daljnjim korištenjem stranica potvrđujete svoju suglasnost sa korištenjem kolačića.
Prihvati i nastavi

Volkswagen koncern dobio od strane Njemačkog ureda za motorna vozila sva potrebna odobrenja za preinaku TDI motora

21.12.2016
  • Konačna odobrenja Njemačkog ureda za motorna vozila (KBA) za preinaku dizelskih modela s motorom tipa EA 189
  • Svi će kupci uskoro biti obaviješteni kako bi zatim mogli dogovoriti termin u ovlaštenom servisu


Wolfsburg, 21. prosinca 2016. godine - Sada su izdana sva potrebna odobrenja u području nadležnosti Njemačkog ureda za motorna vozila (KBA) za provođenje servisnih mjera na dizelskim vozilima s motorom tipa EA189. U suradnji s nadležnim tijelima, marke koncerna će u narednim tjednima postupno obavještavati vlasnike vozila u Europi i ostatku svijeta. Zatim svi kupci mogu u najkraćem roku dogovoriti termin za provođenje predmetnih servisnih mjera u ovlaštenim servisima prema vlastitom izboru.

U Njemačkoj se obavještavanje kupaca provodi u postupku koji se sastoji od dva koraka. Svi  vlasnici pogođenih vozila su u prvom koraku već proljetos informirani dopisom usuglašenim s nadležnim tijelima, da je njihovo vozilo obuhvaćeno servisnom mjerom za provođenje preinaka. Nakon što je KBA odobrio tehnička rješenja za sve modele, u drugom će se dopisu kupce zamoliti da dogovore termin sa ovlaštenim servisom prema vlastitom izboru.

KBA je iznova potvrdio da s implementacijom tehničkih mjera u pogođenim modelima vozila nisu povezane negativne promjene u pogledu vrijednosti potrošnje, snage i razine buke. Povrh toga vozila nakon provođenja mjera ispunjavaju sve zakonske propise kao i važeće norme za ispušne plinove.

Tvrtka Volkswagen je intenzivno radila na implementaciji tehničkih rješenja i optimizirati  će sva vozila pogođena problemom ispušnih plinova. Kupci neće snositi nikakve troškove za provođenje servisnih mjera. Osim toga će se u sklopu provođenja mjere svim kupcima ponuditi i odgovarajuća besplatna zamjenska mobilnost. Implementacija nužnih  servisnih mjera provodi se diljem Europe prema vremenskom rasporedu i planu usuglašenom s KBA.

Odobrenja Njemačkog ureda za motorna vozila (KBA) ne odnose se na pogođena vozila u SAD-u i Kanadi. Osim toga pozivna servisna mjera i implementacija preinaka za vozila s motorom tipa EA189 još nije započela u Južnoj Koreji.