Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) da bi stranicu mogli prilagoditi vašim potrebama. Daljnjim korištenjem stranica potvrđujete svoju suglasnost sa korištenjem kolačića.
Prihvati i nastavi

Euro NCAP 2016: Tiguan je „Best in Class“

21.12.2016
Najbolji u segmentu „mala offroad vozila“
  • Novi Tiguan pobjednik je u svojoj klasi u segmentu "mala offroad vozila"
  • Potvrda za prvorazredni sigurnosni paket u novome Tiguanu

Wolfsburg / Bruxelles, 20. prosinca 2016. godine - Europski program ocjenjivanja novih automobila Euro NCAP objavio je najbolje modele za 2016. godinu. Prestižna titula dodijeljena je i Tiguanu, koji je odlikovan kao "Best in Class", najbolji u svojoj klasi, i to u segmentu "malih offroad vozila". Time se nasljednik popularnog bestselera ubraja među najsigurnija vozila u svome segmentu.

Novi Tiguan već je u lipnju prošao zahtjevnu seriju crash testova programa Euro NCAP i dobio najveću ocjenu od pet zvjezdica. Pri tome su u obzir uzeti rezultati iz četiriju kategorija: zaštita putnika za djecu i odrasle, sustav zaštite pješaka i sustavi potpore za vozača.

Ispitni zahtjevi programa NCAP dodatno su pooštreni za 2016. godinu. U ovoj su se godini u svrhu ispitivanja po prvi puta upotrebljavale nove lutke u veličini djeteta. Zahvaljujući serijskim ISOFIX i Top Tether pripremama za dječje sjedalice te zatezačima pojasa u kombinaciji s ograničenjem sile zatezanja pojasa u drugom redu sjedala, djeca i odrasli vrlo su dobro zaštićeni u slučaju frontalnog i bočnog sudara.

Kod sustava zaštite pješaka pozitivno su ocijenjeni posebice konstruktivni elementi Tiguana. U njih se ubrajaju takozvani "aktivni poklopac motora", koji bi u slučaju sudara trebao pomoći smanjiti opasne ozljede glave. Tiguan je k tomu uspio oduševiti svojim sustavom prepoznavanja pješaka i sustavom nadzora okoline sa City funkcijom kočenja u nuždi, koji mogu ublažiti jačinu sudara, a u najboljem slučaju čak mogu dovesti do sprječavanja sudara. Uz to su sigurnosni sustavi poput ESC-a (elektronički program stabilizacije), upozorenja na nevezani pojas straga i potpore zadržavanja vozila na voznom traku "Lane Assist" sastavni dio serijske opreme aktualnog Tiguana.

Euro NCAP svake godine objavljuje popis najbolje plasiranih vozila. U 2016. godini zahtjevnoj su seriji ispitivanja programa Euro NCAP podvrgnuta ukupno 22 modela svih automobilskih proizvođača. Već je lani Touran bio odlikovan prestižnom titulom "Best in Class", najbolji u klasi.