Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) da bi stranicu mogli prilagoditi vašim potrebama. Daljnjim korištenjem stranica potvrđujete svoju suglasnost sa korištenjem kolačića.
Prihvati i nastavi

Volkswagen koncern dodatno unaprjeđuje sustav razvoja menadžmenta

14.12.2016
  • Blessing: "Jačamo poduzetničku aktivnost, potičemo spremnost na inovacije, agilnost i suradnju na razini koncerna"
  • Raznolikost - više žena i međunarodnog kadra u top menadžmentu
  • Engleski - jezik koncerna u budućnosti

Wolfsburg, 14. prosinac 2016. - Volkswagen koncern dodatno unaprjeđuje sustav razvoja menadžmenta. Tvrtka će ubuduće ulagati u širi profil iskustva svojih zaposlenika na vodećim pozicijama. Važniju ulogu imat će između ostalog inozemni angažmani i znanja iz različitih područja poslovanja i marki. Cilj je poticanje internacionalnosti, raznolikosti i promjene perspektiva. Zaposlenice na vodećim pozicijama trebale bi brže stjecati iskustva i vještine za rad u top menadžmentu.

"Digitalizacija, umreženje i električna mobilnost iz temelja će promijeniti našu branšu. Stoga ćemo našu kulturu menadžmenta na vrijeme prilagoditi ovoj situaciji", rekao je dr. Karlheinz Blessing, član uprave tvrtke Volkswagen Aktiengesellschaft zadužen za kadrovske poslove. "Više no ikada bit će važno da menadžment bude iskusan i raznolik na međunarodnoj razini. Poticat ćemo rasprave i donošenje odluka, dopuštati greške, podupirati samokorekciju, jačati poduzetničko razmišljanje i aktivnost, poticati agilnost i učvrstiti suradnju na razini koncerna."

"Engleski će biti jezik koncerna u budućnosti", rekao je nadalje Blessing. "Time će se potaknuti dolazak i suradnja međunarodnog vodećeg kadra u top menadžmentu. Nama kao globalno pozicioniranom koncernu potrebni su najbolji ljudi diljem svijeta." K tomu se prilikom zauzimanja pozicija posebna pažnja treba posvetiti međunarodnim angažmanima i iskustvu u različitim markama i područjima poslovanja. U prijelaznoj fazi do kraja 2021. godine kriteriji se smatraju smjernicama, a nakon tog razdoblja oni će postati obvezujući.

Blessing je naglasio: "Želimo menadžment koji će surađivati na opću dobrobit koncerna i koji će pomoću širokog znanja i ujedinjenih snaga povećati potencijale kojima raspolaže ova velika tvrtka."