Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) da bi stranicu mogli prilagoditi vašim potrebama. Daljnjim korištenjem stranica potvrđujete svoju suglasnost sa korištenjem kolačića.
Prihvati i nastavi

Volkswagen koncern osmerostruki dobitnik zlatnog odlikovanja na dodjeli nagrada za službeni automobil

19.04.2016
  • Modeli koncerna oduševljavaju na najvećem europskom testiranju u praksi

Wolfsburg, 18. travnja 2016. godine - Volkswagen koncern zaposjeo je prvih šest mjesta u odabiru za "Službeni automobil 2016. godine". Odlikovanje je dodijeljeno u dvanaest kategorija - i to u jednoj ukupnoj procjeni te jednoj procjeni uvoznika. Temelj manifestacije koja se održala po 18. put bilo je veliko testiranje u praksi koje je proveo časopis "Firmenauto", a u kojem je sudjelovalo oko 250 voditelja voznih parkova.

Veliki pobjednik večeri bila je marka Audi. U ukupnoj procjeni kategorija "Kompaktna klasa" s modelom A3, "Srednja klasa" s modelom A4 te "Gornja srednja klasa" s modelom A6 proizvođač iz Ingolstadta oduševio je voditelje voznih parkova. U procjenama "Mini automobili" te "Mini monovolumeni" početne su pozicije zaposjeli kako Mii tako i Alhambra. Uspjeh je zaokružen markom Volkswagen. Sudjelujući voditelji u ukupnoj su procjeni "Veliki monovolumeni" na prvo mjesto postavili model Sharan.

Odlikovanje stručnog časopisa "Firmenauto" temeljilo se na procjenama otprilike 250 stručnjaka za vozne parkove. Oni su testirali 82 različita modela u dvanaest kategorija i pritom su proveli 2.043 probne vožnje te prevalili više od 50.000 ispitnih kilometara.

Stručni časopis je, osim službenih automobila godine, u odabiru čitatelja okrunio i "Najbolje marke službenih automobila". Pritom je Audi odlikovan zlatom u kategoriji "Dobra usluga za flotne kupce". U području "Leasing i upravljanje voznim parkom" pobjenu je odnio Volkswagen Financial Services AG.

"Glasanje stručnjaka za vozne parkove iznova potvrđuje: Volkswagen koncern odlično je potkovan u dotičnim segmentima. Različite marke i modeli ispunjavaju točno one potrebe i zahtjeve profesionalnih korisnika kako po pitanju ponude proizvoda tako i po pitanju pružanja usluga. Upravo smo u trenutnoj situaciji radosni što kupci i dalje pozitivno ocjenjuju naše proizvode", rekao je Martin Jahn, voditelj odjela Volkswagen Group Fleet International, prilikom dodjele nagrade.