Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) da bi stranicu mogli prilagoditi vašim potrebama. Daljnjim korištenjem stranica potvrđujete svoju suglasnost sa korištenjem kolačića.
Prihvati i nastavi

Volkswagen na Sajmu automobila u Ženevi 2016.: svjetska premijera novog modela up! i T-Cross Breeza

08.03.2016
  • Predsjednik uprave Dr. Herbert Diess: "2016. godina je godina novog početka za Volkswagen"
  • Fascinantna studija SUV-Cabrioleta unosi osvježenje u klasu kompaktnih vozila
  • Novi up! oduševljava mnoštvom varijanti i pogona, izvanrednom integracijom smartphonea i veselim bojama
  • Suradnja s tvrtkom BeatsAudioTM: novi up! beats pruža revolucionarni doživljaj zvuka


Wolfsburg/Ženeva 1. ožujak 2016. - Smjer kojim je Volkswagen krenuo, nastavlja se. Na Sajmu automobila u Ženevi koji započinje danas, proizvođač iz Wolfsburga imat će dvije svjetske premijere koje su usmjerene na buduću mobilnost: prva je fascinantna studija T-Cross Breezea koja označava početak široke SUV ofanzive, dok je druga novi up! koji sa svojim mnogobrojnim inovativnim karakteristikama izaziva oduševljanje.

Nakon BUDD-a predstavljenog na CES-u (Consumer Electronics Show) u Las Vegasu, Volkswagen na Sajmu automobila u Ženevi predstavlja svoje iznenađenje: suvremeno konceptualno vozilo (Concept Car). Model T-Cross Breeze Volkswagenov je najkompaktniji SUV model. To je prvi otvoreni SUV u klasi i Cabriolet pristupačne cijene s povišenim položajem sjedenja koji vozaču pruža odličan pregled situacije u prometu. Baš kao i BUDD i T-Cross Breeze opremljen je konceptom rukovanja gotovo bez prekidača. Dr. Herbert Diess, predsjednik uprave zadužen za marku Volkswagen pojašnjava: "Godina 2016. je godina novog početka za Volkswagen. S T-Crossom želimo pružiti prvi uvid u nadolazeće Volkswagen modele. Snažno razvijamo svoju SUV ponudu kako bismo ubuduće u svakom glavnom segmentu mogli ponuditi SUV."

I facelift modela up! unosi novosti u segment malih vozila. Raznolikost pogona je impresivna: od snažnih benzinskih motora preko štedljivih plinskih pogona pa sve do elektropogona - novi up! nudi odgovarajuću motorizaciju za svakoga. Za maksimalni užitak u vožnji na raspolaganju je top verzija snage 66 kW / 90 KS (TSI). Tri linije opreme, jedan cross model i prostrano najmanje dostavno vozilo up! također su dio ponude kao i mnogobrojne mogućnosti za naglašavanje individualnosti vozila. Osim novih vanjskih boja, presvlaka sjedala i trendy instrumentnih ploča up! se može dodatno opremiti ukrasnim folijama suvremenog dizajna. Dodatna novost je integriranje smartphonea u vozilo. Smartphone se preko aplikacije spaja s vozilom i pretvara u računalo vozila, navigacijski sustav i player.

Za ljubitelje izvrsnog zvuka Volkswagen je lansirao model "up! beats" kojeg je pripremio audio stručnjak američke tvrtke BeatsAudioTM. Radi se pravom trendsetterskom modelu koji je iznimno cool jer njegov premijski sound sustav snage 300 W raspolaže s ukupno sedam zvučnika (dva visokotonca, dva širokopojasna zvučnika, dva niskotonca i jedan subwoofer) i pruža impresivan doživljaj zvuka. Hip-hop, heavy metal, rock, pop ili elektronska glazba - u modelu up! beats glazba je gotovo opipljiva.