Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) da bi stranicu mogli prilagoditi vašim potrebama. Daljnjim korištenjem stranica potvrđujete svoju suglasnost sa korištenjem kolačića.
Prihvati i nastavi

Touran je „Automobil razuma 2016.“

01.02.2016
  • Kompaktni monovolumen smatra se progresivnim na području štedljivosti, ekološke prihvatljivosti i sigurnosti
  • Pobjednik u kategoriji "Karavan / monovolumen"

Wolfsburg / Berlin, 29. siječanj 2016. - Novi Touran je "Automobil razuma 2016.". Kompaktni monovolumen odabrali su korisnici interneta i čitatelji časopisa SUPERillu i Guter Rat (Dobar savjet), jednog od vodećih potrošačkih časopisa u Njemačkoj. Nagrada je dodijeljena u centru za evente Kunztschule u Berlinu.

Nagrada čitatelja "Automobil razuma" dodjeljuje se modelima koji su najbolje prošli kod potrošača na temelju kriterija štedljivosti, ekološke prihvatljivosti i sigurnosti. Ove godine je nagrađen Touran u kategoriji "Karavan / monovolumen". Zahvaljujući dobrim performansama uz istovremeno nisku potrošnju te impresivnoj razini udobnosti u vožnji, Touran je uspio pridobiti čitatelje. Osim toga ovaj omiljeni obiteljski monovolumen oduševio je svojom širokom ponudom sustava potpore, kao što su primjerice Emergency Assist (djelomično samostalno upravljanje vozilom u slučaju medicinske nužde) i Trailer Assist (automatsko upravljanje prilikom manevriranja s prikolicom). Dodatno je moguće na zaslonu navigacijskog sustava prikazivati sadržaje pametnog telefona preko sustava Media Control.

Izbor čitatelja najčitanijeg potrošačkog časopisa u istočnoj Njemačkoj SUPERillu te časopisa Guter Rat za "Automobil razuma" održao se 16. put zaredom. I prije su se brojni Volkswagenovi modeli ubrajali među pobjednike: Passat i Golf Sportsvan (2015.), Golf (2013.), Jetta (2012.), Polo (2010.), Golf Variant (2008.), Touran (2004.) i Nova Buba Cabrio (2003.).

Film o Touranu: https://youtu.be/pZozb2abaPY?