Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) da bi stranicu mogli prilagoditi vašim potrebama. Daljnjim korištenjem stranica potvrđujete svoju suglasnost sa korištenjem kolačića.
Prihvati i nastavi

Euro NCAP 2015: novi Touran je „Best in Class“

22.01.2016
  • Touran je pobjednik klase u segmentu "kompaktni monovolumen"
  • Potvrda za sveobuhvatni koncept sigurnosti omiljenog obiteljskog monovolumena

Wolfsburg/Bruxelles, 20. siječnja 2016. - Novi Touran je od Europskog programa ocjenjivanja novih automobila (Euro NCAP) ocijenjen kao najbolji kompaktni monovolumen. Time se Touran ubraja u najsigurnija vozila 2015. godine.

Već u rujnu je najnovija generacija omiljenog obiteljskog monovolumena položila zahtjevni Euro NCAP test sigurnosti te dobila najvišu ocjenu od pet zvjezdica. Pri tome su u obzir uzeti rezultati iz četiri područja: zaštita putnika za djecu i odrasle, zaštita pješaka i sustavi potpore za vozača.

Zahtjevi NCAP testiranja ponovno su postroženi 2015. godine. Područje zaštite putnika posebice dobiva na važnosti uvođenjem dodatnog sudara cijelog prednjeg dijela u prepreku koja se ne deformira. Touran se pokazao dobro pozicioniranim: zahvaljujući optimiziranoj strukturi karoserije i serijskih sustava poput elektroničkog programa stabilnosti (ESP) s potporom kontraupravljanja uključujući ABS i multikolizijsku kočnicu, on pripada najsigurnijim vozilima u Europi.

Posebnu ulogu igra i proaktivni sustav zaštite putnika. Aktivira se unaprijed, kako bi se preventivnim mjerama smanjila težina sudara. Pored automatskog zatezanja sigurnosnih pojaseva sustav prepoznaje moguće proklizavanje vozila i automatski zatvara prozore i pomični krov. Na taj je način zajamčena najbolja moguća potpora bočnih i zračnih jastuka za glavu.

Euro NCAP svake godine objavljuje popis najbolje pozicioniranih vozila. 2015. godine su proizvođači zahtjevnom Euro NCAP testiranju podvrgnuli ukupno 40 modela.