VW Tiguan: Sigurnost & Udobnost

 

Na raspolaganju su vam serijski ugrađeni zračni jastuci za vozača i suvozača te bočni zračni jastuk, zračni jastuk za glavu i zračni jastuk za koljena na strani vozača u prednjem dijelu vozila. Bočni zračni jastuci i zračni jastuci za glavu po želji se mogu ugraditi i u stražnjem dijelu vozila.

Serijska potpora zadržavanja vozila na voznom traku "Lane Assist" upozorit će vas u okviru svojih granica putem korektivne regulacije upravljanja u slučaju da vozilu prijeti nenamjerno napuštanje voznog traka.

Sustav nadzora okoline "Front Assist" sa sustavom zaštite pješaka koji omogućuje predviđanje situacija u prometu također se ubraja u serijsku opremu Tiguana. Ako potpora u okviru svojih granica prepozna situaciju kritičnu u pogledu razmaka, tada vam može pomoći da skratite put zaustavljanja vozila.

Inteligentnu sigurnosnu mjeru predstavlja proaktivna zaštita putnika (djelomično opcijski dostupna). U okviru granica sustava moguće je prepoznati opasne situacije i automatski poduzeti sigurnosne mjere kao što je zatezanje sigurnosnih pojaseva za vozača i suvozača.

Na dužim dionicama sustav prepoznavanja umora može u okviru svojih granica upozoriti na rizik od umora. Bazirajući se na algoritmu, pri brzini većoj od 65 km/h analiziraju se čimbenici poput ponašanja upravljača i korištenja papučica, ali i doba dana te trajanje vožnje. U slučaju da  ustanovi odstupanja na području ponašanja vozila u vožnji, sustav će pomoću zvučnog i vizualnog signala ukazati na mogući umor vozača, a simbol će prikazati da je sada preporučljivo napraviti stanku.

Zatvori
Tiguan
Od Kn 199.994,-

Tiguan. Uzbudljivo inovativan.