VW Tiguan: Sigurnost & Udobnost

 

Na raspolaganju su vam serijski ugrađeni zračni jastuci za vozača i suvozača te bočni zračni jastuk, zračni jastuk za glavu i zračni jastuk za koljena na strani vozača u prednjem dijelu vozila. Bočni zračni jastuci i zračni jastuci za glavu po želji se mogu ugraditi i u stražnjem dijelu vozila.

Serijska potpora zadržavanja vozila na voznom traku "Lane Assist" upozorit će vas u okviru svojih granica putem korektivne regulacije upravljanja u slučaju da vozilu prijeti nenamjerno napuštanje voznog traka.

Sustav nadzora okoline "Front Assist" sa sustavom zaštite pješaka koji omogućuje predviđanje situacija u prometu također se ubraja u serijsku opremu Tiguana. Ako potpora u okviru svojih granica prepozna situaciju kritičnu u pogledu razmaka, tada vam može pomoći da skratite put zaustavljanja vozila.

Inteligentnu sigurnosnu mjeru predstavlja proaktivna zaštita putnika (djelomično opcijski dostupna). U okviru granica sustava moguće je prepoznati opasne situacije i automatski poduzeti sigurnosne mjere kao što je zatezanje sigurnosnih pojaseva za vozača i suvozača.

Na dužim dionicama sustav prepoznavanja umora može u okviru svojih granica upozoriti na rizik od umora. Bazirajući se na algoritmu, pri brzini većoj od 65 km/h analiziraju se čimbenici poput ponašanja upravljača i korištenja papučica, ali i doba dana te trajanje vožnje. U slučaju da  ustanovi odstupanja na području ponašanja vozila u vožnji, sustav će pomoću zvučnog i vizualnog signala ukazati na mogući umor vozača, a simbol će prikazati da je sada preporučljivo napraviti stanku.

Zatvori
Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) da bi stranicu mogli prilagoditi vašim potrebama. Daljnjim korištenjem stranica potvrđujete svoju suglasnost sa korištenjem kolačića.
Prihvati i nastavi
Tiguan
Od Kn 212.627,-

Tiguan. Uzbudljivo inovativan.