Ovako će vam vaš T-Roc pomoći pri promjeni voznog traka i izlasku iz parkirnog mjesta.

„Blind Spot“ senzor s potporom izlaska iz parkirnog mjesta.

 

Ako vam se straga približava automobil koji ne možete vidjeti u vašem bočnom ili osvrtnom zrcalu, tada se on nalazi u opasnom mrtvom kutu. Prije promjene voznog traka pomoći će vam pouzdani pogled preko ramena, a sada i opcijski "Blind Spot" senzor. On vas može upozoriti već pri brzini od 15 km/h1, i to tako što će u vanjskom zrcalu vašeg T-Roca zasvijetliti LED prikaz. Ako unatoč tome uključite žmigavce, svjetlo će početi treperiti svjetlije i brže te će vam skrenuti pozornost na vozilo u mrtvom kutu. U kombinaciji sa serijskom potporom zadržavanja vozila na voznom traku "Lane Assist" "Blind Spot" senzor vas može čak upozoriti na promjenu voznog traka korektivnom regulacijom upravljanja1.

Potpora izlaska iz parkirnog mjesta podupire vas1 kod izlaska iz parkirnog mjesta unatrag. Pomoću senzora u stražnjem braniku nadzire se bočni promet iza vozila. Ako vam se bočno približi neki drugi automobil, biciklist ili pješak, upozorit će vas signalni ton i prikaz na zaslonu infotainment sustava. Ako ne reagirate na vrijeme, sustav može u slučaju predstojećeg sudara regulacijom kočenja ublažiti moguće posljedice sudara ili ih u optimalnom slučaju spriječiti.

1. U okviru granica sustava.

Zatvori
Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) da bi stranicu mogli prilagoditi vašim potrebama. Daljnjim korištenjem stranica potvrđujete svoju suglasnost sa korištenjem kolačića.
Prihvati i nastavi

Novi T-Roc.