Zatvoriti izbornik

Novi Arteon Shooting Brake

 

Više prostora za eleganciju i komfor.

Od prednjeg dijela vozila sa širokom rešetkom hladnjaka preko elegantne sportske linije krova sve do impresivnog volumena prtljažnika: sa svojim novim dizajnom novi Arteon Shooting Brake pokazuje kako se ekskluzivnost i praktičnost mogu kombinirati na visokoj razini.

Novi Arteon Shooting Brake nudi brojne značajke, a ovdje su tek tri:

Vanjski dizajn

Suverenost u novoj dimenziji

Dodatne značajke vanjskog dizajna

Unutrašnjost

Atraktivna udobnost.

Dodatne značajke unutrašnjosti

Digital Cockpit Pro

Pregled nad svim važnim podacima

Više o digitalnom komforu

Dizajn

Vanjski dizajn

Suverenost u novoj dimenziji

Novi Arteon Shooting Brake ističe se u svojoj klasi zahvaljujući markantnom dizajnu stražnjeg dijela vozila.

Detalji linija opreme Elegance i R-Line

LED stražnja svjetla

Revolucionaran dizajn svjetala

Stražnja svjetla u LED dizajnu naglašavaju markantan stražnji dio novog Arteona Shooting Brake svojom progresivnom svjetlosnom signaturom. Stražnja su svjetla opcijski dostupna u dinamičnom dizajnu. LED elementi u ovoj izvedbi stvaraju 3D efekt te prebacuju između stražnjeg svjetla i stop svjetla tijekom kočenja. Ova je značajka također upotpunjena funkcijom dinamičnog pokazivača smjera. A kako biste uvijek pronašli put do automobila i vaših kućnih vrata, funkcije "Leaving home" i "Coming home" pokazat će vam put.

Kotači

Dobro izgleda: program kotača

Široka paleta sportskih i elegantnih kotača od lakog metala naglašava atraktivni dizajn vašeg novog Arteona.

Pregled kotača

Unutrašnjost

Atraktivna udobnost

U prostranoj unutrašnjosti dočekat će vas luksuzan komfor. Svi elementi za rukovanje u potpunosti su prilagođeni vama, dok će se međusobno harmonično usklađene boje i materijali pobrinuti za izuzetno dobru atmosferu. Bez obzira na to za što se odlučite, ovisno o liniji opreme možete birati između raznih presvlaka - od tkanine preko ArtVeloursa sve do Nappa kože. Dekori od aluminija ili pravog drva upotpunit će elegantni dojam unutrašnjosti. Imat ćete priliku vidjeti i osjetiti da će vam ova unutrašnjost omogućiti uživanje u svakom trenutku vašeg putovanja.

Ambijentalno osvjetljenje

Donosi svjetlosne akcente

Obojite unutrašnjost u svoju omiljenu boju. Bijelo ambijentalno osvjetljenje stvorit će ugodnu atmosferu pomoću neizravnog svjetla.

 • Pritom će se blago osvijetliti instrumentna ploča, središnja konzola te prednja i stražnja vrata.

 • Također dostupno s 30 različitih boja. Odabrana boja preuzet će se u digitalnim prikazima.

Digitalni komfor

Digital Cockpit Pro

Pregled nad svim važnim podacima

Klasični brzinomjer ili navigacijska karta visoke rezolucije? Zašto birati? Digital Cockpit Pro nudi oboje u isto vrijeme:

 • Visokorezolucijski TFT zaslon u boji veličine 26 cm (10,25")

 •  Mogućnost konfiguracije različitih prikaza

 • Pozivanje detaljnih podataka o vožnji preko višenamjenskog kola upravljača ili infotainment sustava

 • 2D i 3D prikaz karti

 • Nudi ciljani zoom navigacijske karte

 • Prikaz odabranih informacija preko cijele površine

 • Navigacijska karta i prikazi medija mogu se kombinirati

Rukovanje preko dodirnog zaslona

Intuitivniji za jedan dodir

Klasični funkcijski gumbi u cockpitu uglavnom su u novom Arteonu Shooting Brake ustupili mjesto površinama osjetljivima na dodir. Tako ćete, primjerice, Climatronic regulirati potpuno jednostavno i intuitivno preko tipki i klizača.

Dodirnim višenamjenskim sportskim kolom upravljača od kože također možete rukovati jednostavnim dodirom prstima. U kombinaciji s inteligentnim vođenjem kroz izbornik imate pristup brojnim funkcijama. Haptički feedback u obliku blage vibracije potvrdit će svaki unos.

Radiouređaj i navigacija

Vodič koji određuje ritam

Navigacijski sustav "Discover Media" impresionira svojim dodirnim zaslonom u boji veličine 20,3 cm (8") i intuitivnom navigacijom sa sustavom prepoznavanja prometnih znakova. A s mobilnim online uslugama We Connect¹ bit ćete i tijekom putovanja na najbolji mogući način umreženi. S veseljem očekujte i osam zvučnika, Bluetooth vezu za mobilne telefone te dva USB sučelja (tip C) i App-Connect² koji za Apple CarPlay™ i Android Auto™ može i bežično funkcionirati.

Želite ići korak dalje prema digitalnoj budućnosti? Nikakav problem. Za to vam je dostupan opcijski navigacijski sustav "Discover Pro".

Više o navigacijskom sustavu "Discover Pro"

Sound sustav „Harman Kardon“

Lijepa glazba, lijepo aranžirana

Opcijski sound sustav "Harman Kardon" očarava svojim dotjeranim zvukom i rafiniranim, elegantnim dizajnom. Stvoren je za ljubitelje akustike koji ne samo da žele slušati glazbu tijekom vožnje već je žele i slaviti. Očekuju vas uravnoteženi visoki i niski tonovi te precizni basovi. "Harman Kardon" donosi neslućeni zvuk na cesti i u vašem Volkswagenu. Za to će se pobrinuti:

 • 10 zvučnika

 • 1 subwoofer

 • Centralni zvučnik

 • 16-kanalno Ethernet pojačalo

 • Surround zvuk

Stvorite si sami sliku novog Arteona Shooting Brake.

Sustavi potpora

Travel Assist

Umjesto vas drži vozilo u voznom traku, a ostale na distanci.

Sa sustavom "Travel Assist" u vozilu vam na raspolaganju stoji izuzetno korisna potpora za vožnju. Naime, ovaj sustav osigurava visoku razinu komfora u vožnji pritiskom na gumb jer vam može pružiti podršku u monotonim i zamornim situacijama u vožnji:

 • posebno na autocestama i dobro uređenim brzim cestama "Travel Assist" može umjesto vas zadržati vozilo u voznom traku i održavati brzinu uzimajući u obzir udaljenost od prometa ispred vašeg vozila.

 • U kombinaciji s automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG opušteno ćete se voziti tijekom zastoja i u prometu s čestim zaustavljanjima i kretanjima.

* U okviru granica sustava. Vozač mora u svakom trenutku biti spreman preuzeti kontrolu nad sustavom potpore i nije oslobođen odgovornosti za opreznu vožnju.

Automatska regulacija razmaka ACC

Održava razmak. I pridržava se ograničenja brzine.

Automatska regulacija razmaka ACC može vam pomoći da se pridržavate prethodno namještene najveće brzine* i razmaka od vozila ispred. U kombinaciji s navigacijskim sustavom sustav ACC proširuje se prediktivnom regulacijom brzine i potporom u zavojima. Preuzimajući službena ograničenja brzine sustav vam tako pomaže u sprječavanju prekoračenja brzine.** Sustav k tomu na temelju navigacijskih podataka o dionici prilagođava brzinu vlastitog vozila zavojima, križanjima (skretanjima) i kružnim tokovima.**

* U okviru granica sustava
** Do maks. 210 km/h

Front Assist

Vrijeme reakcije? Vaš Arteon Shooting Brake ga nema.

Potpora kočenja u nuždi "Front Assist" sa sustavom prepoznavanja pješaka može u slučaju prijetećeg naleta straga smanjiti težinu sudara ili u idealnom slučaju spriječiti sudar.* Ovaj sustav može prepoznati pješake i vozila na kolniku te na vrijeme upozoriti vozača kada uoči pješake i vozila. Ako nakon toga ne uslijedi reakcija, sustav može pokrenuti kočenje u nuždi.*

* U okviru granica sustava

Park Assist

Dobro vozi i gotovo se sam parkira

Vaš novi Arteon Shooting Brake s opcijskom potporom upravljanja pri parkiranju "Park Assist" ne samo da vam u prolasku može reći je li neko parkirno mjesto dovoljno veliko - on će se umjesto vas i parkirati*,**. Vi još samo morate aktivirati spojku, gas i kočnicu. Za ostalo će se on pobrinuti.

 • Senzori skeniraju prikladna parkirna mjesta (do maks. 40 km/h).

 • Bočna parkirna mjesta moraju biti dugačka najmanje jednu dužinu vozila uvećanu za 80 cm manevarskog razmaka za ulazak u parkirano mjesto te najmanje 25 cm ispred i iza vozila za izlazak iz parkirnog mjesta.

 • Okomita parkirana mjesta moraju imati razmak od najmanje 35 cm s obje strane.

* Postupak se može deaktivirati u svakom trenutku
** U okviru granica sustava

Area View

Za sveobuhvatnu preglednost

Izlazak iz parkirnog mjesta u prometnom centru grada, manevriranje na neprohodnom terenu, priključivanje prikolice: postoje brojne situacije u kojima vozačima automobila itekako može dobro doći nekoliko dodatnih očiju. Uz opcijski "Area View" njih će i dobiti. Naime, četiri kamere nadziru područje oko automobila te prenose korisne prikaze na ekran infotainment sustava. Gotovo magično: sustav izračunava ptičju perspektivu zahvaljujući povezivanju svih kamera, a vi time dobivate potpuni pregled odozgo nad vašim automobilom i okolicom.*

* U ograničenom vidnom polju kamera

Zračni jastuci

Jedno je sigurno: zračni jastuci u novom Arteonu Shooting Brake.

U novom Arteonu Shooting Brake dobro ste zaštićeni, i to u svakom pogledu. Vozilo je opremljeno:

 • vozačevim zračnim jastukom i suvozačevim zračnim jastukom s mogućnošću deaktivacije 

 • prednjim bočnim zračnim jastucima u kombinaciji sa zračnim jastucima za glavu

 • opcijskim zračnim jastukom za koljena na vozačevoj strani

 • opcijskim dodatnim bočnim zračnim jastucima za stražnju klupu sa zračnim jastucima za glavu

Odluka ili istraživanje

Konceptualna studija. Vozilo još nije u prodaji.

1) Za korištenje uslugama We Connect potreban vam je korisnički račun za Volkswagen ID te se morate prijaviti s korisničkim imenom i lozinkom u We Connect. K tomu treba online putem sklopiti zasebni ugovor za We Connect odnosno We Connect Plus s društvom Volkswagen AG. Nakon primopredaje vozila imate 90 dana za registraciju vozila na stranici www.portal.volkswagen-we.com za uslugu We Connect Plus i korištenje uslugama tijekom čitavog ugovorenog besplatnog vremena korištenja.

2) App-Connect obuhvaća tehnologije Apple CarPlay™, Android Auto™ i MirrorLink®. Kako bi se spriječilo odvraćanje pažnje vozača, tijekom vožnje mogu se pokrenuti samo certificirane aplikacije. U tom kontekstu imajte također na umu da neke aplikacije nisu u ponudi za sve tri tehnologije te da se raspoloživost ovih tehnologija može razlikovati ovisno o pojedinoj zemlji. Informacije o kompatibilnosti smartphone uređaja potražite na stranici www.volkswagen.de/mobiltelefon te dodatno za Apple CarPlay™ na stranici https://www.apple.com/de/ios/carplay/, za Android Auto™ na stranici https://www.android.com/intl/de_de/auto/ i za MirrorLink® na stranici https://mirrorlink.com/. 

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim