Modularna platforma za održiviju električnu mobilnost

Modularna platforma za električni pogon (MEB)

Potpuno nov pristup električnoj mobilnosti

Modeli naše ID. obitelji nude sve što možete očekivati od mobilnosti u budućnosti. Oni su električni, učinkoviti i ne stvaraju lokalne emisije - te nas vode korak dalje na našem putu do postizanja manjeg ugljičnog otiska. No kako bi električna mobilnost bila ne samo dostupna svima nego i održiva, prvo smo morali razviti sustav koji optimalno iskorištava mogućnosti koje ova tehnologija nudi: modularnu platformu za električna vozila (MEB). MEB je standardna platforma dizajnirana posebno za električna vozila. Razvijena od nule, a čini proizvodnju učinkovitijom i omogućuje atraktivne cijene. MEB je savršena osnova za sve modele jer nudi više prostora, veću udobnost i veći doseg - od gradskog vozila do kombija.

Zahvaljujući ekološkim poticajima i nižim troškovima održavanja, model ID. ne samo da nema emisija CO₂ nego i štedi vaš novac.

 

Pojednostavljeno punjenje: sustav baterija obitelji ID.

Srce platforme MEB je sustav baterije s mogućnošću brzog punjenja. Integriran je u podvozje vozila kako bi se uštedilo na prostoru i zaštitilo bateriju. Kako bismo osigurali da možete uživati u uravnoteženom i dinamičnom stilu vožnje, plosnati oblik baterije spušta težište i osigurava bolju raspodjelu težine. Međutim, baterija uz prostor štedi i novac jer je punjenje struje jeftinije od dolijevanja goriva - te je istovremeno vrlo praktično. Kako biste svoj model ID. upotrebljavali uz neutralni ugljični* učinak, možete ga puniti energijom iz obnovljivih izvora na kućnoj utičnici, na kućnoj stanici za punjenje ili na javnoj stanici za punjenje. Jednostavno priključite utikač i dobit ćete energiju koja vam je potrebna. Ako pak kao We Charge kupac svoje vozilo morate puniti na autocesti, svoj model ID.3 možete puniti s 100 kW1  snage punjenja na IONITY stanicama za brzo punjenje kako bi snaga bila dostatna za doseg od 290 kilometara (WLTP**) nakon samo 30 minuta.

Idi na ID.3

 

* Emisije CO₂ izbjeći će se i izravno smanjiti u koncernu Volkswagen gdje god je to moguće. Dobavljači na početku proizvodnog lanca dužni su na odgovarajući način izbjegavati i smanjivati emisije. Emisije CO₂ koje se ne mogu izbjeći i smanjiti u koncernu VW te odgovarajućim obvezama u opskrbnom lancu bit će nadoknađene u ekvivalentnoj količini certificiranim projektima zaštite klime.

** Predviđeni doseg za dovršetak ciklusa vožnje na temelju globalno usklađenog ispitnog postupka za osobna i laka gospodarska vozila (WLTP) na valjcima za ispitivanje kočnica (nije serijska verzija). Vrijednosti dosega u skladu s WLTP ciklusom vožnje za serijska vozila mogu se razlikovati ovisno o opremi. Stvarni doseg postignut u stvarnim uvjetima razlikuje se ovisno o stilu vožnje, brzini, upotrebi komfornih ili sporednih trošila, temperaturi okoline, broju putnika/masi tereta i topografiji. Ipak, ovisno o profilu upotrebe, 80 % vozača moći će voziti između 230 i 330 km s manjom varijantom baterije (45 kWh, neto), između 300 i 420 km sa srednjom varijantom veličine baterije (58 kWh, neto) i između 390 i 549 km s najvećom varijantom baterije (77 kWh, neto) bez potrebe za punjenjem.

Vozila prikazana na ovim stranicama mogu se prema pojedinim detaljima razlikovati od aktualnog hrvatskog programa isporuke. Djelomično je prikazana dodatna oprema uz nadoplatu. Sve gore navedene cijene su neobvezujuće, preporučene cijene uključujući PDV i poseban porez na motorna vozila. U rijetkim slučajevima postoji mogućnost da cijene nisu aktualne. Molimo kontaktirajte vašeg trgovca za detaljnu kalkulaciju cijene. Zadržavamo pravo promjena u modelima, konstrukciji, opremi, tehničkim podacima, cijenama. Prikazana vozila moguće je uz nadoplatu dobiti s dodatnom opremom. Molimo vas informirajte se prije zaključivanja ugovora o dodatnoj i serijskoj opremi kao i o točnoj cijeni vozila. Da bismo poboljšali čitljivost tekstova, odabrali smo muški ili ženski oblik osobnih riječi. To ni na koji način ne podrazumijeva diskriminaciju suprotnog spola. Hvala na razumijevanju.

Zatvori
Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Na putu do mobilnosti s manje štetnih emisija

Volkswagen WAY TO ZERO

 

Volkswagen WAY TO ZERO

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.