Energetska učinkovitost na proizvodnoj liniji

Električna energija iz obnovljivih izvora energije za naše pogone

Proizvodnja koja štedi resurse

Kako bismo smanjili ugljični otisak naših vozila od samog početka, temeljito provjeravamo opskrbu energijom na našim proizvodnim lokacijama. Više od 30 naših lokacija diljem svijeta već se opskrbljuje 100 % električnom energijom iz obnovljivih izvora. Cilj za budućnost je da energija za proizvodnju naših vozila bude iz izvora obnovljive energije gdje god je to moguće. Ogledni primjer proizvodnje s ekološkim / neutralnim ugljičnim* učinkom je naša proizvodnja u Zwickau, gdje obitelj vozila ID. silazi s proizvode linije s neutralnim ugljičnim* učinkom. U tu svrhu pogon nabavlja certificiranu energiju iz obnovljivih izvora od VW Kraftwerk GmbH. Ta se energija stvara u hidroelektranama i na godišnjoj osnovi štedi 106.000 tona CO₂.

 

* Emisije CO₂ izbjeći će se i izravno smanjiti u koncernu Volkswagen gdje god je to moguće. Dobavljači na početku proizvodnog lanca dužni su na odgovarajući način izbjegavati i smanjivati emisije. Emisije CO₂ koje se ne mogu izbjeći i smanjiti u koncernu VW te odgovarajućim obvezama u opskrbnom lancu bit će nadoknađene u ekvivalentnoj količini certificiranim projektima zaštite klime.

Odgovorna upotreba sirovina i energije igra bitnu ulogu u našoj predanosti očuvanja okoliša.


Stefan Loth
Voditelj Volkswagen pogona Wolfsburg

Učinkovitost na lokaciji Wolfsburg

Postupno ukidanje fosilnih goriva u matičnoj tvornici u Wolfsburgu predstavlja važan korak. Ovdje će se opskrba energijom dvije elektrane do 2022. godine u potpunosti prebaciti s ugljena na prirodni plin. Ovom promjenom goriva i novim, vrlo učinkovitim plinskim turbinama za elektrane u Wolfsburgu, emisije ugljika tijekom proizvodnje električne energije i topline trajno će se smanjiti za oko 1,5 milijuna tona godišnje, što je ekvivalent godišnjim emisijama od otprilike 870.000 vozila. Ova će mjera omogućiti smanjenje emisija CO₂ za 15 % na proizvodnim lokacijama Volkswagen koncerna diljem svijeta.

Vozila prikazana na ovim stranicama mogu se prema pojedinim detaljima razlikovati od aktualnog hrvatskog programa isporuke. Djelomično je prikazana dodatna oprema uz nadoplatu. Sve gore navedene cijene su neobvezujuće, preporučene cijene uključujući PDV i poseban porez na motorna vozila. U rijetkim slučajevima postoji mogućnost da cijene nisu aktualne. Molimo kontaktirajte vašeg trgovca za detaljnu kalkulaciju cijene. Zadržavamo pravo promjena u modelima, konstrukciji, opremi, tehničkim podacima, cijenama. Prikazana vozila moguće je uz nadoplatu dobiti s dodatnom opremom. Molimo vas informirajte se prije zaključivanja ugovora o dodatnoj i serijskoj opremi kao i o točnoj cijeni vozila. Da bismo poboljšali čitljivost tekstova, odabrali smo muški ili ženski oblik osobnih riječi. To ni na koji način ne podrazumijeva diskriminaciju suprotnog spola. Hvala na razumijevanju.

Zatvori
Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Na putu do mobilnosti s manje štetnih emisija

Volkswagen WAY TO ZERO

 

Volkswagen WAY TO ZERO

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.