VW Golf GTI: Blind Spot senzor s potporom izlaska iz parkirnog mjesta

Ako vam se odostraga približava automobil koji nije vidljiv kako u vanjskim zrcalima tako ni unutrašnjem zrcalu, onda se on nalazi u omraženome mrtvom kutu. Prije promjene voznog traka pomoći će vam od davnina poznati pogled preko ramena, a sada i opcijski Blind Spot senzor. On vas može upozoriti već pri brzini od 15 km/h, i to tako što će u vanjskom zrcalu vašeg Golfa GTI zasvijetliti LED prikaz. Ako unatoč tome uključite žmigavce, svjetlo će početi žmigati svjetlije i brže te će vam skrenuti pozornost na vozilo u mrtvom kutu.

U kombinaciji s potporom zadržavanja vozila na voznom traku "Lane Assist", Blind Spot senzor može u okviru ograničenja sustava upozoriti korektivnom regulacijom upravljanja na promjenu voznog traka.

Za razliku od toga, potpora izlaska iz parkirnog mjesta podupire vas u okviru ograničenja sustava kod izlaska iz parkirnog mjesta unatrag. Pomoću senzora u stražnjem braniku nadzire se bočni promet iza vozila. Ako se sa strane približava drugi automobil, biciklist ili čak i pješak, upozorit će vas signalni ton i prikaz na zaslonu infotainment sustava. A ako ne reagirate pravovremeno, sustav kod predstojećeg sudara može kočionim zahvatom umanjiti posljedice mogućeg sudara ili ga čak u optimalnom slučaju u potpunosti spriječiti.

Zatvori

Golf GTI Konjske snage od kojih se ježi koža.