VW Golf GTI: ACC & Front Assist

Opuštajuće je kada u cestovnom prometu znate da zadržavate dovoljan razmak prema vozilu koje se nalazi ispred vašeg. Po tome će vas pitanju podržati automatska regulacija razmaka ACC (serijski od varijante Comfortline).

ACC mjeri udaljenost i brzinu vozila koja se nalaze ispred vlastitog. U kolonama i prometnim zastojima ovaj će sustav kočiti vaš Golf GTI u kombinaciji s opcijskim automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG do stanja mirovanja te će ga nakon kratkog vremena ponovno automatski pokrenuti. Sustav može zadržavati potreban razmak između vašeg vozila i vozila koje se nalazi ispred njega - u okviru svojih granica - pri brzini do 210 km/h.

Ponekad su moguće neočekivane situacije u kojima je potrebno kočenje u nuždi. U tim slučajevima u pomoć može priskočiti opcijski sustav nadzora okoline Front Assist. Ako se u okviru ograničenja sustava prepozna kritična situacija u pogledu naleta na vozilo straga, izdat će se upozorenje. U posebno kritičnim situacijama sustav vas može podržavati prilikom kočenja ili čak automatski kočiti radi smanjenja brzine udarca.

City funkcija kočenja u nuždi može intervenirati u gradskom prometu i pri niskim brzinama. A sustav prepoznavanja pješaka može u okviru granica sustava primjerice prepoznati kada pješak stupi izravno na kolnik. Ovaj sustav potpore vas upozorava, pomaže vam kod kočenja ili samostalno koči - uvijek u okviru svojih ograničenja sustava. Tako se u idealnom slučaju može u potpunosti spriječiti sudar ili barem ublažiti njegova težina.

Zatvori
Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) da bi stranicu mogli prilagoditi vašim potrebama. Daljnjim korištenjem stranica potvrđujete svoju suglasnost sa korištenjem kolačića.
Prihvati i nastavi

Golf GTI Konjske snage od kojih se ježi koža.