Golf Sportsvan: Sustavi potpore

 

U cestovnom prometu možete biti opušteniji ako održavate dovoljan razmak od vozila ispred. Pritom će vam podršku pružiti po želji dostupna automatska regulacija razmaka ACC.

Sustav ACC mjeri udaljenost i relativnu brzinu vozila koja se kreću ispred vašeg. Pritom senzor registrira područje od čak 120 m ispred vozila. U kolonama i zastojima sustav u kombinaciji s opcijskim automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG usporava vaš Volkswagen sve dok se ne zaustavi te ga, ovisno o situaciji, ponovno pokreće unutar tri sekunde. U okviru svojih granica sustav može pri brzini do 160 km/h održavati razmak vašeg vozila od vozila ispred.

Ponekad su moguće neočekivane situacije u kojima je potrebno brzo i snažno kočenje. U takvim slučajevima vam može pomoći sustav nadzora okoline Front Assist uključujući City funkciju kočenja u nuždi koji čini dio opreme. Ako se pri brzini od otprilike 30 do 210 km/h u okviru granica sustava uoči situacija koja je kritična u pogledu naleta na vozilo straga, Front Assist će zvučnim i vizualnim putem upozoriti vozača i pripremiti vozilo za eventualno kočenje.

Ako se opasna situacija ne ublaži, sustav će automatski pokrenuti kočenje kojim će se eventualno smanjiti brzina udarca. Front Assist pomaže vozaču i tijekom samog kočenja te osigurava iskorištavanje maksimalne sile kočenja ako je to potrebno.
City funkcija kočenja u nuždi predstavlja proširenje sustava Front Assist koje djeluje u gradskom prometu s čestim zaustavljanjima i kretanjima. Pri brzini od 5 do 30 km/h funkcija može putem kočenja u nuždi reagirati neposredno prije sudara naletom straga.

 

Zatvori
Golf Sportsvan
Od Kn 141.638,-

Golf Sportsvan Izvana kompaktan. Iznutra prostran.