Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Golf GTD

Cijena od (uključujući PDV)
40.875
Snaga motora (kW)
147
kW
Snaga motora (PS)
200
KS
Potrošnja goriva
5,2 - 5,9
l/100 km

Snaga puta staza jednako zabava u vožnji
Golf GTD

Snažan i učinkovit, a da to ne mora pokazivati suviše otvoreno: Golf GTD odlikuje se sportskim karakterom, suverenošću i jasnim dizajnom.

 

Golf GTD nudi brojne značajke, 
a ovdje su tek tri:

Vanjski dizajn

Nudi vam sportsko elegantni nastup

Više o vanjskom dizajnu

2,0 l TDI motor 147 kW (200 KS)

Snažan, ali štedljiv

Više o tehnologiji

Unutrašnjost

Uživajte u sportskoj udobnosti

Više o unutrašnjosti

Vanjski dizajn

Vanjski dizajn

Sportska samozatajnost

Golf GTD pokazuje što se u njemu krije - i to ne samo natpisom GTD već, primjerice, i svojim snažnim branikom te rešetkom hladnjaka saćaste strukture. Elegantna kromirana ukrasna letvica, koja se proteže preko prednjeg dijela vozila sve do upečatljivih LED glavnih svjetala, pobrinut će se za atraktivan kontrast. Spuštena karoserija u kombinaciji s proširenim bočnim pragovima naglašava dinamičan cjelokupni dojam s bočne strane. U stražnjem dijelu vozila Golf GTD impresionira kromiranim završetcima ispušne cijevi, kromiranim dvostrukim završetkom ispušne cijevi, krovnim spojlerom i LED stražnjim svjetlima.

Kotači

Izgleda dobro za vas: program kotača Golf GTD

S kojom kombinacijom guma i naplataka vaš Golf GTD najbolje izgleda stvar je gledišta. Kotači od lakog metala u svakom slučaju naglašavaju sportsku narav Golfa GTD.

Više informacija

IQ.LIGHT

Vaš Golf GTD zablistat će u punome sjaju: IQ.LIGHT

Golf GTD opremljen je već u sklopu serijske opreme LED glavnim svjetlima koja se vrlo dinamično protežu bočno prema blatobranima, dok u stražnjem dijelu vozila dominiraju uska LED stražnja svjetla. Svoj Golf GTD možete opcijski opremiti IQ.Light svjetlima. Tada će vam put osvjetljavati izrazito jaka LED Matrix glavna svjetla uključujući regulaciju dugih svjetala "Dynamic Light Assist". Paket također uključuje inovativne dinamične pokazivače smjera koji smjer skretanja prikazuju u obliku animirane svjetlosne trake.

LED svjetla za maglu

Blistavi trenutci tijekom lošeg vremena

Magla, obilne snježne oborine ili kiša? Nikakav problem za opcijska LED svjetla za maglu u novom dizajnu s 5 saća koja su integrirana u branik. Jednostavno ih uključite i svijet će izgledati potpuno drugačije, a vaš Golf GTD još markantnije.

Vanjsko ambijentalno osvjetljenje

Lako će vas naći, a vi njega još lakše

S vanjskim ambijentalnim osvjetljenjem vaš Golf GTD izrazit će vam dobrodošlicu i prije nego što uđete u njega: čim aktivirate svoj ključ na radiosignal ili se približite vozilu u slučaju da ste odabrali opcijski "Keyless Access" sa SAFELOCK, uključit će se glavna i stražnja svjetla. Udubljenja ručica vrata i kromirana ukrasna letvica u rešetci hladnjaka bit će osvijetljeni, a vaš Golf GTD zaželjet će vam dobrodošlicu projekcijom svjetla iz vanjskog zrcala na tlo.

Stvorite svoju sliku modela Golf GTD!

Tehnologija

Motor

Zabavna učinkovitost

Istinska nadmoć Golfa GTD krije se ispod njegova poklopca motora. Moderna tehnika motora u vašem Golfu GTD odlikuje se štedljivošću, dobrim performansama i snagom. Njegov 2,0 l TDI motor s punim zvukom brzine postiže impresivnu snagu od 147 kW (200 KS) - dojmljivo naglašenu okretnim momentom od 400 Nm. To je upravo ono što vam treba ako rado i često putujete, ali unatoč tome želite ograničiti svoju potrošnju.

Automatizirani mjenjač s dvije spojke DSG

Uštedite na mijenjanju stupnjeva prijenosa, ne na zabavi

Automatizirani mjenjač s dvije spojke DSG s novorazvijenom malom ručicom mjenjača pobrinut će se za užitak u vožnji bez prekida. Naime, njime ćete savršeno glatko mijenjati stupnjeve prijenosa, a moći ćete čak i smanjiti svoju potrošnju goriva. Pritiskom na ručicu automatskog mjenjača jednostavno odaberite željeni stupanj za vožnju koji će potom biti realiziran zahvaljujući električno spojenom "Shift by Wire" mjenjaču. Posebno praktičan kod zastoja: sustav će vam u kombinaciji s opcijskim sustavom "Travel Assist" pružiti potporu tijekom kretanja i kočenja.

Elektronička blokada diferencijala XDS+

Kako bi vam zavoji bili još zabavniji

Tko bi rekao da će za široki osmijeh na licu biti zaslužna teško izgovoriva elektronička blokada diferencijala XDS+? No u Golfu GTD događa se upravo to. Naime, XDS+ serijski osigurava bolju trakciju, a time i opušten osjećaj u zavojima. Tako primjerice jednostranim, preciznim povećanjem kočionog tlaka vožnja u zavojima postaje brža i preciznija s još više sportskih performansa. Nije ni čudo što će već puki pogled na dionicu punu zavoja izmamiti smiješak na lice.

Unutrašnjost

Unutrašnjost

Izvana: brz
Unutra: opušten

Za prepoznatljiv sportski karakter u unutrašnjosti modela GTD sve su komponente međusobno usklađene. To počinje s papučicama od plemenitog čelika te se nastavlja s dekorativnim umetcima i tipičnim ukrasnim šavovima pa sve do crne krovne obloge. Pritom će se LED ambijentalno osvjetljenje pobrinuti za svjetlosne akcente na pravim mjestima. A da je u cockpit i središnju konzolu već ušla digitalna budućnost, također se vidi na prvi pogled. Ovdje dominiraju zasloni visoke rezolucije, a većinom funkcija poput radiouređaja, 3-zonskog klima-uređaja "Air Care Climatronic" i osvjetljenja može se rukovati preko klizača i površina osjetljivih na dodir.

Innovision Cockpit

Sve se prilagođava vama

Digital Cockpit Pro se u kombinaciji s opcijskim navigacijskim sustavom "Discover Pro" može proširiti u Innovision Cockpit. To znači da su raspoloživa dva zaslona veličine 10" (25,4 cm) i 10,25" (26,04 cm). Na tako nastalom području zaslona uz klasične sadržaje poput brojača okretaja, brzinomjera i brojača kilometara imate još jasniji i detaljniji pregled dodatnih korisnih podataka. Početnoj slici ekrana možete dodijeliti favorizirane funkcije kao kod smartphonea.

Golf GTD serijski je opremljen sustavom Digital Cockpit Pro.

Više o sustavu Digital Cockpit Pro

Višenamjensko kolo upravljača od kože s rukovanjem na dodir

Jedan dodir intuitivniji

Klasični funkcijski gumbi u cockpitu u Golfu GTD pretežno su ustupili mjesto površinama osjetljivima na dodir. Tako ćete primjerice 3-zonskim klima-uređajem "Air Care Climatronic" upravljati sasvim jednostavno i intuitivno preko tipki i klizača.

Dodirnim višenamjenskim sportskim kolom upravljača od kože također možete rukovati jednostavnim dodirom prsta. U kombinaciji s inteligentnim vođenjem kroz izbornik omogućen vam je pristup brojnim funkcijama. Haptički feedback u obliku blage vibracije potvrđuje svaki unos.

Više informacija

Premium sportska sjedala i oprema od kože

Naslonite se i opustite

U unutrašnjosti prevladava izgled GTD modela u svakom pogledu. Dok su prednja premijska sportska sjedala presvučena dugovječnom tkaninom u dizajnu "Scale Paper", Kristall sivi akcenti tipični za GTD dizajn nalaze se i na kožnom kolu upravljača i na tekstilnim podnim prostirkama s usklađenim bojama.  

Želite li dodatnu dozu elegancije? Kvalitetna i nježna, opcijska oprema od kože "Vienna" pobrinut će se za ambijent vrhunske klase. Perforirani prirodni materijal u crnoj boji krasi središnje dijelove sjedala i unutrašnje strane bočnih dijelova površine za sjedenje na prednjim premium sportskim sjedalima - a na njima kontrastni šav Kristall sive boje osobito jasno dolazi do izražaja.

Više informacija

Head-up zaslon

Tehnologija koja dopušta pogled prema naprijed

Zadržati najvažnije informacije u vidnom polju i istovremeno gledati cestu: to je velika prednost opcijskog Head-up zaslona u vašem Golfu GTD. Jedan dio vjetrobranskog stakla postaje projekcijska površina na kojoj se prikazuju brzina, obavijesti sustava potpora za vozača ili navigacijske obavijesti. S projekcijske se površine informacije mogu vrlo dobro iščitati čak i pri pozadinskom osvjetljenju iz suprotnog smjera. A ako vam zaslon više ne treba, možete ga isključiti u bilo kojem trenutku.

Još više informacija o Golfu GTD:

brojne mogućnosti individualizacije dodatno vam nude priliku da stvorite svoj sasvim osobni Golf GTD.

Odluka ili istraživanje

1) Za korištenje uslugama We Connect potreban vam je korisnički račun za Volkswagen ID te se morate prijaviti s korisničkim imenom i lozinkom u We Connect. K tomu treba online putem sklopiti zasebni ugovor za We Connect odnosno We Connect Plus s društvom Volkswagen AG. Nakon primopredaje vozila imate 90 dana za registraciju vozila na stranici www.portal.volkswagen-we.com za uslugu We Connect Plus i korištenje uslugama tijekom čitavog ugovorenog besplatnog vremena korištenja.

2) App-Connect obuhvaća tehnologije Apple CarPlay™, Android Auto™ i MirrorLink®. Kako bi se spriječilo odvraćanje pozornosti, tijekom vožnje mogu se pokrenuti samo certificirane aplikacije. U ovom kontekstu imajte također na umu činjenicu da neke aplikacije nisu u ponudi za sve tri tehnologije te da se raspoloživost ovih tehnologija može razlikovati ovisno o pojedinoj zemlji. Informacije o kompatibilnosti smartphone uređaja potražite na stranici www.volkswagen.de/mobiltelefon te dodatno za Apple CarPlay™ na stranici https://www.apple.com/de/ios/carplay/, za Android Auto™ na stranici https://www.android.com/intl/de_de/auto/ i za MirrorLink® na stranici https://mirrorlink.com/

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.