Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) da bi stranicu mogli prilagoditi vašim potrebama. Daljnjim korištenjem stranica potvrđujete svoju suglasnost sa korištenjem kolačića.
Prihvati i nastavi

Veliko postignuće za Volkswagen R: isporučen je dvjestotisućiti proizvedeni R model

11.07.2018
  •  Dvjestotisućiti R model je Golf R*
  • Isporučen je u Ujedinjenom Kraljevstvu, u gradu Cambridgeshire
  • Serija modela Volkswagen R započela je 2002. godine modelom Golf R32

Wolfsburg/Milton Keynes - Volkswagen R isporučio je svoj jubilarni automobil kupcu iz Ujedinjenog Kraljevstva. Volkswagen R sinonim je za odlične performanse, sportski duh i uzbuđenje. Od svog osnutka 2002. godine, Volkswagen R proizveo je i isporučio 200,000 automobila.

Kako bi prigodno obilježio ovaj trenutak, Jost Capito, izvršni direktor Volkswagen R, isporučio je dvjestotisućiti proizvedeni R model kupcu iz Ujedinjenog Kraljevstva kod trgovca Robinsons Volkswagen Peterborough. "Proizvodnja i prodaja 200 000 automobila u proteklih 15 godina veliki je uspjeh za nas", izjavio je Capito i nastavio: "Volkswagen R mala je tvrtka koja zapošljava 350 kolega. Svi u našoj tvrtki doprinose njezinom uspjehu. Zahvaljujem svima u svom timu, ali i u trgovačkoj mreži koji bi trebali biti ponosni na ovo postignuće."

Ova je tvrtka osnovana kao Volkswagen Individual, a 2010. godine preimenovana je u Volkswagen R. Od lansiranja svog prvog modela, Golfa IV R32, slovo R označavalo je "Racing" (hrv. utrka) i izražavalo je usku povezanost s automobilskim utrkama. "Strast automobilskih utrka razvijala se dalje i prilagodila se cesti, a to je zapravo ono iza čega Volkswagen R stoji. Naša su vozila pravi Volkswageni koji imaju "ono nešto". Ona inspiriraju ljude s ukusom za neobično", rekao je Sven Schuler, direktor za unapređenje poslovanja i digitalizaciju Volkswagen R.

 Vlasnik dvjestotisućitog R modela, Golf R s opcijskim Performance paketom opreme i Akrapovič ispušnim sustavom bio je vrlo uzbuđen zbog isporuke vozila: "Jedva sam čekao isporuku svog automobila, a to što je upravo moj automobil dvjestotisućiti proizvedeni Volkswagen R, ovaj trenutak čini još posebnijim". Keith Williamson dugo je vremena Volkswagen kupac, a u svojoj kolekciji ima modele Mk IV Golf R32 i Mk V Golf GTI. "Oduvijek sam bio obožavatelj Golfa; performanse su se uvijek najbolje isticale u dinamičnim i zabavnim automobilima".

Svojim Golfom R on je ispunio svoj vozački san: " Moj Mk V Golf GTI pruža mi jako puno zadovoljstva, a Golf R je uključenost vozača postavio na još višu razinu. Iznimno sam uzbuđen što je moj automobil opremljen Performance paketom opreme. Ovo je još jedan automobil koji neće napustiti moju kolekciju!"

Proizvodnja R modela započela je 2002. godine modelom Golf R32. Od tada uslijedila su još 3 Golf R modela te Passat R36, Touareg R50, Scirocco R, Golf R cabrio i Golf R u karavanskoj izvedbi. Danas je Golf R dostupan kao hatchback i karavan. Obje izvedbe opremljene su dvolitarskim benzinskim motorom s turbopunjenjem i 4MOTION pogonom na sve kotače. Posebna oprema i R sportski ovjes čine Golf R i Golf R Variant** najmoćnijim modelima u širokoj ponudi izvedbi Golf modela.

*Golf R: potrošnja goriva u l/100 km: 8.9 - 8.6 (gradska vožnja), 6.2 - 5.9 (izvangradska vožnja), 7.2 - 6.9 (kombinirano), CO2 emisije u g/km: 165 - 157 (kombinirano), razred učinkovitosti: D.

**Golf R Variant: potrošnja goriva u l/100 km: 9.0 - 8.8 (gradska vožnja), 6.3 - 6.1 (izvangradska vožnja), 7.3 - 7.1 (kombinirano), CO2 emisije u g/km: 166 - 161 (kombinirano), razred učinkovitosti: D -C