VW e-Golf: potpora kod prometnog zastoja i Emergency Assist

 

Opcijska potpora kod prometnog zastoja koristi se pouzdanim funkcijama poput automatske regulacije razmaka ACC i potpore zadržavanja vozila na voznom traku "Lane Assist" kako bi se omogućila komforna vožnja tijekom zastoja. Na taj će način vaš e-Golf slijediti vozilo koje se nalazi ispred njega i samostalno će upravljati gasom i kočnicom u okviru ograničenja sustava. Pritom će se vozilo zadržati na voznom traku.

Opcijski Emergency Assist automatski se aktivira kada se ne može prepoznati aktivnost vozača i kada unatoč upozorenju ne uslijedi reakcija. Nakon toga će sustav putem kočionih trzaja, upozoravajućih zvukova, upozoravajućeg žmiganja i blagog zanošenja u vlastitom voznom traku pokušati reaktivirati vozača te upozoriti suputnike i ostale sudionike u prometu. Ako ni nakon toga ne dođe do preuzimanja kontrole nad vozilom, vozilo će se kontrolirano dovesti do stanja mirovanja. Na taj se način u okviru ograničenja sustava može spriječiti sudar.

Zatvori
Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) da bi stranicu mogli prilagoditi vašim potrebama. Daljnjim korištenjem stranica potvrđujete svoju suglasnost sa korištenjem kolačića.
Prihvati i nastavi

e-Golf Spreman za veće dosege.