VW e-Golf: Blind Spot senzor s potporom izlaska iz parkirnog mjesta

 

Ako vam se straga približava automobil i ako ga ne možete vidjeti u svojem bočnom i osvrtnom zrcalu, tada se on nalazi u opasnom mrtvom kutu. Prije promjene voznog traka pomoći će vam pouzdani pogled preko ramena, a sada i opcijski Blind Spot senzor. On vas može upozoriti već pri brzini od 15 km/h, i to tako što će u vanjskom zrcalu vašeg e-Golfa zasvijetliti LED prikaz. Ako unatoč tome uključite žmigavce, svjetlo će početi žmigati svjetlije i brže te će vam skrenuti pozornost na vozilo u mrtvom kutu.

U kombinaciji s potporom zadržavanja vozila na voznom traku "Lane Assist", Blind Spot senzor može u okviru ograničenja sustava upozoriti korektivnom regulacijom upravljanja na promjenu voznog traka.

Za razliku od toga, potpora izlaska iz parkirnog mjesta podupire vas u okviru ograničenja sustava kod izlaska iz parkirnog mjesta unatrag. Pomoću senzora u stražnjem braniku nadzire se bočni promet iza vozila. Ako vam se bočno približi neki drugi automobil, biciklist ili pješak, upozorit će vas signalni ton i prikaz na zaslonu infotainment sustava. Ako ne reagirate na vrijeme, sustav može u slučaju predstojećeg sudara regulacijom kočenja ublažiti moguće posljedice sudara ili ih u optimalnom slučaju spriječiti.

Zatvori
Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) da bi stranicu mogli prilagoditi vašim potrebama. Daljnjim korištenjem stranica potvrđujete svoju suglasnost sa korištenjem kolačića.
Prihvati i nastavi

e-Golf Spreman za veće dosege.