Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Victoria Kippersund u Oslu. Potpuna elektriziranost!

Victoria Kippersund u Oslu. Potpuna elektriziranost!

Društvene mreže kao izvor nadahnuća za održivost i električnu mobilnost. To se, barem kada je riječ o Victoriji Kippersund, u svakom slučaju pokazalo točnim. Ona si je kupila e-up! i ubrzo se uvjerila da je to ulaganje u budućnost.

Facebook kao okidač održiva načina života.

Kada smo Victoriju Kippersund upitali što ju je potaknulo na kupnju električnog automobila, njezin je odgovor glasio: Facebook. Članak s idejama za održiviji način života nadahnuo je ovu 34-godišnju Norvežanku. Pod drugom je točkom u članku pisalo: "voziti električni automobil". No postojali su i drugi razlozi koji su govorili u prilog električnoj mobilnosti te naposljetku uvjerili Victoriju da kupi e-up!.

"Jednostavno vjerujem da ćemo se u budućnosti tako kretati."

Već danas biti dijelom sutrašnjice.

Pomisao na aktivno sudjelovanje i utjecanje na oblikovanje budućnosti odmah se svidjela Victoriji. Tako ona nije dugo premišljala kada je trebala donijeti odluku za kupnju automobila. Od lipnja 2015. godine vozi e-up! - svoj prvi vlastiti automobil. Međutim, njezina odluka da već danas postane dijelom sutrašnjice također je uvelike povezana s norveškom vladom. Ona je već tijekom 1990-ih godina počela stvarati idealne preduvjete za električne automobile: osim raznih pojeftinjenja, kupcima su također ponuđene porezne olakšice, parkirna mjesta u središtima gradova djelomično su besplatna za e-vozila, a električni automobili također smiju voziti trakovima za autobuse. Stoga je potpuno razumljivo da u međuvremenu 20 posto svih prvih registracija vozila u Norveškoj otpada na električne automobile.

"Kada kupite električno vozilo, to vam je ujedno ulaganje u budućnost."

Gradska jurilica optimalna je za kraće dionice.

Vožnja od škole njezine 6-godišnje kćeri do sportskog centra trajala je svega 20 minuta. Ovdje Victoria radi kao zamjenica rukovoditelja. Ona ovu dionicu ne samo da vozi dvaput dnevno, već joj njezin e-up! služi da se katkad spontano uputi u središte Osla. Naime, to je vrlo opušten podvig - ondje postoji dovoljan broj besplatnih parkirnih mjesta za e-vozila.

Sve u svemu dobro uhodan tim: Victoria i njezin e-up!.

I zimi si Victoria, koja živi u Røi, predgrađu Osla, zna pomoći: preduvjeti za električnu mobilnost u Norveškoj povoljniji su nego bilo gdje drugdje. Međutim, tamošnje su zime dugačke i hladne. Tada je ipak potrebno voziti nešto štedljivije, kaže ova pragmatična Norvežanka. Kaže da zimi katkad odjene i deblju jaknu kako zauzvrat ne bi trebala uključivati grijanje. 

"U Oslu je teško pronaći gradsku četvrt u kojoj NEMA stanica za punjenje. Ako nisam sigurna, provjerit ću lokaciju u aplikaciji za karte na svojem smartphoneu."

Ovo bi vas moglo zanimati:

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
AC Jesenović d.o.o. Created with Sketch.
AC Jesenović d.o.o. Created with Sketch.