Za najbolje moguće iskustvo na mrežnim stranicama
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja najboljeg korisničkog iskustva. Daljnjim korištenjem naše stranice prihvaćate upotrebu naših kolačića (strogo neophodni kolačići). Kolačići za koje je potrebna privola (analitički kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za personalizirane sadržaje) postavit će se tek nakon njezinog aktiviranja. Ako date svoju privolu za korištenje kolačića, identifikacijske podatke obrađivat će naši partneri (ponuditelji usluga za kolačiće i IT pružatelji usluga). Za ovu internetsku stranicu i kolačiće odgovorno je društvo Porsche Croatia d.o.o. Dodatne informacije o korištenim kolačićima i načinu njihovog deaktiviranja možete pronaći u našoj
Aktiviraj sve kolačiće
Zatvoriti izbornik

Skladištenje

 

Skladištenje guma

Čišćenje guma:

Za uklanjanje prljavštine iz utora guma prikladne su četke, visokotlačni čistači ili rukavice za pranje. Ne koristiti maziva ili otapala! Oni nagrizaju materijal i mogu oštetiti Vašu gumu.

Provjera guma:

Provjerite gaznu površinu i bočne stjenke Vaše gume. Predmeti koji su ušli u utore guma, rupe na cesti i rubovi ivičnjaka na tim mjestima mogu uzrokovati značajnu štetu

Označavanje smjera kretanja i položaja guma:

Prije demontaže gume zabilježite smjer kretanja i položaj gume. Ovisno o dubini profila možete i zamijeniti gume s prednje osovine s onima sa stražnje osovine. Gume se tako sveukupno ravnomjernije troše.

Prilagodba tlaka zraka u gumama:

Prije skladištenja još jedanput povećajte tlak zraka u gumama za 0,5 bara.

Optimalno okruženje...

...mora biti hladno, suho i tamno. Odaberite prikladan prostor, jer pod utjecajem svjetlosti, topline i kretanja zraka materijal gume gubi na elastičnosti i čvrstoći. Guma brže stari i postaje ispucana. K tome svakako treba izbjegavati kontakt s benzinom ili uljem!

Koristite stalak za naplatke ili složite gume jednu na drugu vodoravno na drvenu paletu. Gume bez naplataka moraju biti postavljene okomito te ih je s vremena na vrijeme potrebno okrenuti.

Skladištenje guma - lako uz Vašu servisnu poslovnicu.

Ako Vam taj posao oduzima previše vremena, a podrum Vam je već pretrpan, obratite se Vašoj servisnoj poslovnici. Tamo će se stručno pobrinuti o skladištenju Vaših kotača i guma. Pružanjem prikladnog prostora za skladištenje, temeljitim čišćenjem kao i provjerom guma na eventualna oštećenja, Vaše su gume u dobrim rukama tijekom svoje pauze od vožnje.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim