Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) da bi stranicu mogli prilagoditi vašim potrebama. Daljnjim korištenjem stranica potvrđujete svoju suglasnost sa korištenjem kolačića.
Prihvati i nastavi

Impressum Zaštita podataka

Izjava o zaštiti osobnih podataka Zaštita Vaše privatnosti prilikom korištenja naših internetskih stranica (www.volkswagen.hr) posebno nam je važna. U nastavku Vas stoga želimo detaljno informirati o obradi i zaštiti Vaših osobnih podataka. Za zaštitu podataka na ovoj internetskoj stranici odgovorno je društvo Porsche Croatia d.o.o. kao uvoznik za Volkswagen Hrvatsku. Društvo Porsche Croatia d.o.o. se kod korištenja i obrade osobnih podataka striktno drži važećih europskih i nacionalnih propisa o zaštiti podataka. Pravo na korištenje osobnih kao i anonimnih podataka u zakonski dopuštenom opsegu, uz ograničenja temeljem niže navedenih prava ispitanika, ima društvo Porsche Croatia d.o.o. Ova Izjava o zaštiti osobnih podataka odnosi se samo na www.volkswagen.hr i povezane podstranice, no ne i na internetske stranice kojima upravljaju i koje kontroliraju treće osobe. Molimo provjerite izjave o zaštiti osobnih podataka koje se nalaze na internetskim stranicama kojima upravljaju i koje kontroliraju treće osobe jer su te internetske stranice izvan naše kontrole i Porsche Croatia d.o.o. ne odgovara za njihov sadržaj i mjere zaštite osobnih podataka.

(1.) Sigurnost podataka

(1.1.) Društvo Porsche Croatia d.o.o. je u svrhu zaštite Vaših podataka poduzelo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere koje Vaše podatke, između ostaloga, štite od gubitka, manipulacije ili neovlaštenog pristupa. Poduzete se mjere redovito provjeravaju i kontinuirano prilagođavaju aktualnom stanju tehnike. Ako dođe do povrede Vaših osobnih podataka koja može predstavljati veliki rizik za Vaša prava i slobode, izvijestit ćemo Vas o tome u skladu s važećim propisima.

(1.2.) Molimo imajte na umu da je za adekvatnu zaštitu Vaših osobnih podataka, osim navedenih mjera zaštite i sigurnosti poduzetih s naše strane, nužno da i Vi sami brinete o sigurnoj pohrani predanih Vam ili priopćenih korisničkih podataka i/ili lozinki te njihovoj tajnosti.  

 

(2.) Korištenje internetskih stranica od strane maloljetnika

(2.1.) Upozoravamo da se sve obrade osobnih podataka smiju koristiti isključivo od osoba koje su navršile 14. godinu života. Zabranjuje se korištenje sustava i alata te iz toga proizišla obrada podataka korisnika ispod te dobne granice bez odgovarajuće privole roditelja/skrbnika. Ako unatoč tome dođe do takve obrade podataka, istu ćemo obustaviti čim za nju saznamo te podatke takvih osoba izbrisati.

 

(3.) Prikupljanje i obrada osobnih podataka

(3.1.) Podaci koje ste Vi stavili na raspolaganje

Osobne podatke obrađujemo isključivo u skladu s važećim propisima o zaštiti podataka. Kad komunicirate s nama ili unosite svoje podatke u neki od obrazaca na našoj internetskoj stranici, primate na znanje da će se podaci, koje ste naveli u odgovarajućem obrascu, obraditi u niže navedene i opisane svrhe  vidi točku (5.) i (6.) .

 

(3.2.) Podaci koje smo mi prikupili

Kada posjetite našu internetsku stranicu, kolačići  cookies  automatski prikupljaju osobne podatke. Pobliže informacije o kolačićima koji se koriste na našoj internetskoj stranici pronaći ćete pod točkom (7.) te u našoj Smjernici za kolačiće.

 

(4.) Partneri

Porsche Croatia d.o.o. ne provodi sve obrade osobnih podataka samo, već za to koristi pomoć profesionalnih partnera:

- društva MegaNET d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu;

- Porsche Informatik GmbH sa sjedištem u 5020 Salzburg; i

- Vivid Planet Software GmbH sa sjedištem u 5302 Henndorf am Wallersee,

- SIX Payment Services (Europe) S.A., 10. rue Gabriel Lippmann, L-5363 Munsbach, Luxembourg

a koja djeluju po nalogu i uputi društva Porsche Croatia d.o.o..

Partneri su pažljivo odabrani te odgovarajućim tehničkim i organizacijskim mjerama osiguravaju da se obrada Vaših podataka provodi u skladu s odredbama o zaštiti podataka i uz poštovanje Vaših prava. Partnerima nije dopušteno da osobne podatke koji su im prepušteni koriste u vlastite ili promidžbene svrhe ili da ih daju trećim osobama.

Osim toga, ni društvo Porsche Croatia d.o.o. Vaše podatke neće prosljeđivati trećim osobama - kao što su izdavači imenika i agencije za izravni marketing.

 

(5.) Obrade podataka koje ne podliježu obvezi davanja privole

Detaljnije informacije o obradama podataka koje ne podliježu obvezi davanja privole nabrojene su kako slijedi: 

Opći obrazac za kontakt

 • Obrazac za kontakt (informativni materijal o modelu, kupnja vozila, financiranje kupnje vozila, upit za termin servisa, dodatna oprema, pohvala i kritika, razno): prilikom slanja kontaktnog obrasca obrađuju se Vaši osobni podaci iz kategorija* (podaci o vozilu, kontaktni & identifikacijski podaci, odabrana(e) usluga(e), informacije o nadležnom prodajnom partneru, kao i tekst Vašeg upita).
 • Svrha: odgovor na Vaš upit
 • Pravna osnova: legitimni interes, mogućnost obrade i davanje pouzdanih odgovora na Vaše individualne upite 
 • Razdoblje pohrane: 12 mjeseci

*Točna polja s podacima: tekst upita, marka, model vozila, registarska oznaka, kilometraža, broj šasije, datum prve prometne dozvole, sugovornik u pogonu, način oslovljavanja, titula, ime, prezime, tvrtka, ulica, poštanski broj, mjesto, zemlja, telefon, dostupan (od/do), telefaks, e-mail, način kontaktiranja, odabrana usluga (popravak nakon prometne nezgode/popravak/servis), željeni termin (datum/vrijeme), vrsta klijenta (stalni klijent/novi klijent)

Opcionalna polja pomažu ostvarivanju boljeg pristupa Vašim željama i pružanju onih informacija koje su Vama potrebne.

 

Probna vožnja

 • Ako individualno konfigurirate vozilo ili odabirete novo raspoloživo vozilo, dodatno imate i mogućnost ugovaranja probne vožnje. Prilikom slanja kontaktnog obrasca za probnu vožnju Vaši se osobni podaci iz kategorija* (podaci o vozilu, kontaktni & identifikacijski podaci) obrađuju i šalju odabranim prodajnim partnerima.
 • Svrha: priprema/provedba i obrada probne vožnje
 • Pravna osnova: ispunjenje ugovora, odnosno predugovornih radnji na Vaš zahtjev
 • Razdoblje pohrane: 12 mjeseci

*Točna polja s podacima: model vozila, željeni termin, zanimanje za kupnju novog vozila, način kontaktiranja, način oslovljavanja, titula, ime, prezime, poštanski broj, mjesto, telefon, e-mail, tekst upita.

Opcionalna polja pomažu ostvarivanju boljeg pristupa Vašim željama i pružanju onih informacija koje su Vama potrebne.

 

Odmah raspoloživa nova vozila (SVN)

 • Prilikom slanja kontaktnog obrasca za upit o vozilu na skladištu Vaši se osobni podaci iz kategorija* (podaci o vozilu, kontaktni & identifikacijski podaci) obrađuju i šalju odabranim prodajnim partnerima.
 • Svrha: priprema/provedba i obrada kupnje vozila na skladištu
 • Pravna osnova: ispunjenje ugovora, odnosno predugovornih radnji na Vaš zahtjev
 • Razdoblje pohrane: 12 mjeseci

*Točna polja s podacima: zanimanje za probnu vožnju, trenutak promjene na novo vozilo, način  kontaktiranja, način oslovljavanja, titula, ime, prezime, tvrtka, ulica, poštanski broj, mjesto, telefon, dostupnost (od/do), e-mail.

Opcionalna polja pomažu ostvarivanju boljeg pristupa Vašim željama i pružanju onih informacija koje su Vama potrebne.

 

Internetski konfigurator vozila (CC)

 • Prilikom slanja kontaktnog obrasca za konfiguraciju Vaši se osobni podaci iz kategorija* (podaci o vozilu, kontaktni & identifikacijski podaci) obrađuju i šalju odabranim prodajnim partnerima.
 • Svrha: priprema/provedba i obrada kupnje novog vozila
 • Pravna osnova: ispunjenje ugovora, odnosno predugovornih radnji na Vaš zahtjev
 • Razdoblje pohrane: 12 mjeseci

*Točna polja s podacima: zanimanje za probnu vožnju, trenutak promjene na novo vozilo, način kontaktiranja, oslovljavanje imenom, titula, ime, prezime, tvrtka, ulica, poštanski broj, mjesto, telefon, dostupnost (od/do), e-mail.

Opcionalna polja pomažu ostvarivanju boljeg pristupa Vašim željama i pružanju onih informacija koje su Vama potrebne.

 

Lista želja

 • Prilikom pohrane podataka o vozilu (konfiguracija, vozilo na skladištu i vozilo za probnu vožnju) Vaši se u carLOG-u obuhvaćeni osobni podaci iz kategorija* (podaci o vozilu, kontaktni & identifikacijski podaci, podaci o loginu) obrađuju i pohranjuju. 
 • Svrha: pohrana radi daljnje obrade i ponovnog dohvaćanja osobnih podataka vezanih uz vozilo.
 • Pravna osnova: ispunjenje ugovora, odnosno predugovornih radnji na Vaš zahtjev
 • Razdoblje pohrane: 12 mjeseci

*Točna polja s podacima: korisničko ime, e-mail, lozinka, način oslovljavanja, titula (opcionalno), ime, prezime.

 

E-trgovina / Online trgovina

 • U online trgovini imate mogućnost naručivanja artikala i dodatne opreme te rezervacije vozila po želji. Pri slanju narudžbenice / obrasca za rezervaciju obrađuju se Vaši osobni podaci iz kategorija* (odabrani proizvod / dodatna oprema / automobil, kontaktni i identifikacijski podaci, informacije o nadležnom trgovcu). Postoje dvije mogućnosti upotrebe e-trgovine / online trgovine. S jedne strane putem prijave na portal za korisnike carLOG, pri čemu se Vaši matični podaci iz kategorije * (kontaktni i identifikacijski podaci) pozivaju izravno iz carLOG-a. S druge strane putem prijave u e-trgovini / online trgovini kao neregistrirani korisnik, pri čemu se podaci koje ste naveli obrađuju automatski. 
 • U svrhu obrade transakcije Vaši se podaci o plaćanju dostavljaju pružatelju usluga plaćanja Six Payment Services. U slučaju kupnje odnosno rezervacije vozila dodatno ćete dobiti automatske obavijesti e-mailom koje se temelje na pravnoj osnovi Zakona o elektroničkoj trgovini.
 • Kod artikala trgovca ili pri odabiru trgovca kao adrese za isporuku Vaši će se podaci proslijediti odabranom trgovcu. U slučaju artikala uvoznika ili poslova trgovca ovisnih o kampanjama Vaši će se podaci dostaviti društvu Porsche Croatia d.o.o. u svrhu provjere stope konverzije.
 • Svrha: provedba i obrada narudžbe, prodaja artikala, automobila i dodatne opreme, obrada rezervacije vozila / prodaja novih automobila uključujući predugovorne poslovne odnose, provjera stope konverzije
 • Pravna osnova: ispunjenje ugovora, odnosno predugovornih radnji na Vaš zahtjev; legitiman interes
 • Razdoblje pohrane: 7 godina; ako vaš upit ne dovede do sklapanja kupoprodajnog ugovora, vaši će se podaci izbrisati najkasnije nakon 2 mjeseca.

*Točna polja za podatke: zasebna adresa za isporuku, adresa za slanje računa, oslovljavanje, titula, ime, prezime, tvrtka, ulica, kućni br., poštanski broj, mjesto, e-mail, nadležni trgovac, suglasnost za djelomične isporuke, telefon, odabrani proizvod  

 

(6.) Obrade podataka koje podliježu obvezi davanja privole

Porsche Croatia d.o.o. obrađuje osobne podatke navedene u točki (3.) u sljedeće svrhe:

Prijava za newsletter kupaca i korisnika

 • podaci navedeni kod prijave  naslov, ime, e-mail adresa  koriste se samo za slanje newslettera, a za to koristimo e-mail adresu koju ste naveli. Nakon toga morate potvrditi da ste kao vlasnik e-mail adrese suglasni s primitkom newslettera  tzv. double opt-in . Pretplatu u svako doba možete povući pomoću opcije za odjavu koja je predviđena u newsletteru ili slanjem poruke na zastita.podataka@porschecroatia.hr.
 • Svrha: slanje informacija o proizvodima, uslugama i događanjima 
 • Pravna osnova: privola
 • Razdoblje pohrane: sve dok se ne povuče privola

 

(7.) Kolačići i Social Plug-ins

(7.1.) Podatke prikupljamo automatski koristeći kolačiće. Kolačić  cookie  je mala tekstualna datoteka koja pohranjuje postavke za internet. Tu tehnologiju koriste gotovo sve internetske stranice. Vaš internetski preglednik preuzima tu datoteku prilikom prvog posjeta određenoj internetskoj stranici. Prilikom sljedećeg otvaranja te stranice s istim terminalnim uređajem kolačić i u njemu sadržane informacije šalju se ili internetskoj stranici koja ih je generirala  First-Party cookie  ili drugoj internetskoj stranici kojoj pripada  Third-Party cookie . Na taj način internetska stranica prepoznaje da je već posjećena preko tog internetskoj preglednika te u nekim slučajevima prilagođava sadržaj koji se prikazuje.

(7.2.) Pobliže informacije o kolačićima koji se koriste na našim stranicama pronaći ćete u našoj Smjernici za kolačiće.

(8.) Prava koja Vam pripadaju

Vezano uz obradu osobnih podataka, imate pravo ostvariti sljedeća prava:

(8.1.) Pravo na pristup osobnim podacima

Možete zatražiti potvrdu obrađuju li se Vaši osobni podaci i u kojoj mjeri.

(8.2.) Pravo na ispravak

Obrađujemo li Vaše nepotpune ili netočne osobne podatke, u svako doba možete zatražiti njihov ispravak odnosno njihovu dopunu. Ako ste uspostavili korisnički račun, u svakom trenutku možete sami pristupiti svojim osobnim podacima te iste sami ispraviti ili dopuniti. Povrh toga svoj korisnički račun možete u svako doba i zatvoriti.

(8.3.) Pravo na brisanje

Možete zatražiti brisanje svojih osobnih podataka ako svrha u koju su isti prikupljani više ne postoji, ako se radi o nezakonitoj obradi, ako obrada nerazmjerno zadire u Vaše zaštićene legitimne interese ili se obrada podataka oslanja na Vašu privolu koju ste povukli.

Međutim, morate pritom voditi računa o mogućem postojanju drugih razloga koji bi mogli biti protivni potpunom brisanju Vaših podataka, primjerice zakonom uređene obveze pohranjivanja, postupci u tijeku, postavljanje, ostvarivanje ili obrana pravnih zahtjeva, itd. 

(8.4). Pravo na ograničenje obrade

Imate pravo zatražiti ograničenje obrade Vaših podataka

- ako osporavate točnost Vaših podataka, i to tijekom razdoblja koje nam omogućuje provjeru točnosti podataka,

- ako je obrada Vaših podataka nezakonita, ali ste brisanje odbili i umjesto toga tražite ograničavanje korištenja podataka,

- ako nam za predviđenu svrhu podaci više nisu potrebni, a Vi ih još uvijek trebate za postavljanje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva, ili

- ako ste na obradu podataka uložili prigovor.

(8.5.) Pravo na prenosivost podataka

Podatke koje ste nam ustupili i koje obrađujemo na temelju Vaše privole ili radi izvršavanja ugovora, a njihova obrada se provodi automatiziranim putem, ćemo Vam predati na Vaš zahtjev u strukturiranom, uobičajenom i strojno čitljivom formatu. Ako je to tehnički izvedivo, možemo ih i direktno prenijeti drugom voditelju obrade, ovisno o Vašem zahtjevu.

(8.6.) Pravo na podnošenje prigovora

Obrađujemo li vaše podatke radi izvršavanja zadaća od javnog interesa, izvršavanja javnih ovlasti ili obradu temeljimo na potrebama naših legitimnih interesa, možete uložiti prigovor na  obradu podataka ako postoji jači interes za zaštitom Vaših podataka. Prigovor na slanje marketinških materijala možete podnijeti u svako doba bez navođenja razloga.

(8.7.) Pravo na žalbu

Ako smatrate da smo prilikom obrade Vaših podataka prekršili propise o zaštiti osobnih podataka i time doveli do povrede Vaših interesa, prava ili sloboda, molimo kontaktirajte nas kako bismo mogli razjasniti sva moguća pitanja.

(8.8) Pravo na opoziv

Sve Vaše izjave o davanju privole moguće je povući, u bilo kojem trenutku. Opoziv ima za posljedicu da od tog trenutka više ne obrađujemo Vaše podatke u svrhe navedene u izjavi o davanju privole, pa stoga više nije moguće koristiti odgovarajuća prava, pogodnosti itd.

Sva gore navedena prava možete ostvariti izravno pri Porsche Croatia d.o.o., upućivanjem poruke elektroničke pošte na adresu zastita.podataka@porschecroatia.hr.

Osim direktno nama, možete se obratiti sa svojim prigovorom ili žalbom i nadležnom tijelu za zaštitu osobnih podataka u RH - Agenciji za zaštitu osobnih podataka  AZOP .

 

(9.) Kontaktni podaci voditelja obrade

(9.1) Ova izjava o zaštiti osobnih podataka posljednji put je ažurirana dana 15.07.2019.. U slučaju bitnih promjene izjave o zaštiti osobnih podataka, će na naslovnici naše web stranice sljedećih 30 dana stajati obavijest o navedenoj promjeni. Daljnjim korištenjem naše web stranice dajete svoju suglasnost predmetnim promjenama.

 

(10.) Voditelj obrade i Povjerenik za zaštitu podataka

Voditelj obrade

Porsche Croatia d.o.o.
uvoznik za Volkswagen Hrvatska
Miroslava Miholića 2, HR - 10 010 Zagreb
zastita.podataka(kwfat)porschecroatia(kwfdot)hr

Kontakt podaci - zaštita podataka:

zastita.podataka(kwfat)porschecroatia(kwfdot)hr