VW Arteon: slučaj nužde

 

Opcijski dostupni "Emergency Assist" aktivira se kada sustav ne registrira nikakvu aktivnost vozača - dakle kada izostanu upravljanje, ubrzanje i kočenje - te kada vozač unatoč upozorenju ne reagira. Nakon toga će sustav putem kočionih trzaja, upozoravajućih zvukova, upozoravajućeg žmiganja i blagog zanošenja u vlastitom voznom traku pokušati reaktivirati vozača te ujedno upozoriti suputnike i ostale sudionike u prometu. U slučaju da vozač ponovno ne preuzme upravljanje, vozilo će se pomoću potpore pri promjeni voznog traka "Side Assist" usmjeriti do desnog voznog traka i kontrolirano zaustaviti. Na taj se način u okviru granica sustava može spriječiti sudar.

Serijski sustav proaktivne zaštite putnika može u okviru svojih granica prepoznati opasne situacije s većim potencijalom sudara i automatski poduzeti preventivne mjere. Tako će se prozori i pomični krov automatski zatvoriti gotovo do kraja kako bi se optimiziralo djelovanje zračnih jastuka za glavu i bočnih zračnih jastuka. U djeliću sekunde zategnut će se prednji sigurnosni pojasevi te stabilizirati vozač i suvozač. Kada opasnost prođe, pojasevi će postati labaviji, a bočna stakla i pomični krov opet će se moći otvoriti.

 

Zatvori
Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) da bi stranicu mogli prilagoditi vašim potrebama. Daljnjim korištenjem stranica potvrđujete svoju suglasnost sa korištenjem kolačića.
Prihvati i nastavi

Novi Arteon Dinamika i dizajn u vrhunskoj formi.