VW Touran: Automatska regulacija razmaka ACC & Front Assist

 

U cestovnom prometu možete biti opušteniji ako održavate dovoljan razmak od vozila ispred. Pritom će vam podršku pružiti automatska regulacija razmaka ACC (dio serijske opreme od varijante Highline). Sustav ACC mjeri udaljenost i brzinu vozila koja se kreću ispred vašeg. Pritom senzor obuhvaća područje ispred vozila. U kolonama i zastojima sustav u kombinaciji s opcijski raspoloživim automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG usporava vaš Volkswagen sve dok se ne zaustavi te ga unutar kratkog vremena ponovno automatski pokreće. U okviru svojih granica sustav može pri brzini do 160 km/h održavati razmak vašeg vozila od vozila ispred.

Ponekad su moguće neočekivane situacije u kojima je potrebno kočenje u nuždi. U takvim slučajevima vam može pomoći sustav nadzora okoline Front Assist uključujući City funkciju kočenja u nuždi koji čini dio opreme. Ako se u okviru granica sustava uoči situacija koja je kritična u pogledu naleta na vozilo straga, Front Assist će zvučnim i vizualnim putem upozoriti vozača i pripremiti vozilo za eventualno kočenje u nuždi. Ako se opasna situacija ne ublaži, sustav će automatski pokrenuti kočenje kojim će se eventualno smanjiti brzina udarca. Front Assist pomaže vozaču i tijekom samog kočenja te osigurava iskorištavanje maksimalne sile kočenja ako je to potrebno.

City funkcija kočenja u nuždi predstavlja proširenje sustava Front Assist. Pri brzini od 5 do 30 km/h funkcija može putem kočenja u nuždi reagirati neposredno prije sudara naletom straga.

Zatvori
Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) da bi stranicu mogli prilagoditi vašim potrebama. Daljnjim korištenjem stranica potvrđujete svoju suglasnost sa korištenjem kolačića.
Prihvati i nastavi

Touran Dorastao svakom izazovu.