Za najbolje moguće iskustvo na mrežnim stranicama
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja najboljeg korisničkog iskustva. Daljnjim korištenjem naše stranice prihvaćate upotrebu naših kolačića (strogo neophodni kolačići). Kolačići za koje je potrebna privola (analitički kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za personalizirane sadržaje) postavit će se tek nakon njezinog aktiviranja. Ako date svoju privolu za korištenje kolačića, identifikacijske podatke obrađivat će naši partneri (ponuditelji usluga za kolačiće i IT pružatelji usluga). Za ovu internetsku stranicu i kolačiće odgovorno je društvo Porsche Croatia d.o.o. Dodatne informacije o korištenim kolačićima i načinu njihovog deaktiviranja možete pronaći u našoj
Aktiviraj sve kolačiće
Zatvoriti izbornik

Victoria Kippersund u Oslu. Potpuna elektriziranost!

Victoria Kippersund u Oslu. Potpuna elektriziranost!

Društvene mreže kao izvor nadahnuća za održivost i električnu mobilnost. To se, barem kada je riječ o Victoriji Kippersund, u svakom slučaju pokazalo točnim. Ona si je kupila e-up! i ubrzo se uvjerila da je to ulaganje u budućnost.

Facebook kao okidač održiva načina života.

Kada smo Victoriju Kippersund upitali što ju je potaknulo na kupnju električnog automobila, njezin je odgovor glasio: Facebook. Članak s idejama za održiviji način života nadahnuo je ovu 34-godišnju Norvežanku. Pod drugom je točkom u članku pisalo: "voziti električni automobil". No postojali su i drugi razlozi koji su govorili u prilog električnoj mobilnosti te naposljetku uvjerili Victoriju da kupi e-up!.

"Jednostavno vjerujem da ćemo se u budućnosti tako kretati."

Već danas biti dijelom sutrašnjice.

Pomisao na aktivno sudjelovanje i utjecanje na oblikovanje budućnosti odmah se svidjela Victoriji. Tako ona nije dugo premišljala kada je trebala donijeti odluku za kupnju automobila. Od lipnja 2015. godine vozi e-up! - svoj prvi vlastiti automobil. Međutim, njezina odluka da već danas postane dijelom sutrašnjice također je uvelike povezana s norveškom vladom. Ona je već tijekom 1990-ih godina počela stvarati idealne preduvjete za električne automobile: osim raznih pojeftinjenja, kupcima su također ponuđene porezne olakšice, parkirna mjesta u središtima gradova djelomično su besplatna za e-vozila, a električni automobili također smiju voziti trakovima za autobuse. Stoga je potpuno razumljivo da u međuvremenu 20 posto svih prvih registracija vozila u Norveškoj otpada na električne automobile.

"Kada kupite električno vozilo, to vam je ujedno ulaganje u budućnost."

Gradska jurilica optimalna je za kraće dionice.

Vožnja od škole njezine 6-godišnje kćeri do sportskog centra trajala je svega 20 minuta. Ovdje Victoria radi kao zamjenica rukovoditelja. Ona ovu dionicu ne samo da vozi dvaput dnevno, već joj njezin e-up! služi da se katkad spontano uputi u središte Osla. Naime, to je vrlo opušten podvig - ondje postoji dovoljan broj besplatnih parkirnih mjesta za e-vozila.

Sve u svemu dobro uhodan tim: Victoria i njezin e-up!.

I zimi si Victoria, koja živi u Røi, predgrađu Osla, zna pomoći: preduvjeti za električnu mobilnost u Norveškoj povoljniji su nego bilo gdje drugdje. Međutim, tamošnje su zime dugačke i hladne. Tada je ipak potrebno voziti nešto štedljivije, kaže ova pragmatična Norvežanka. Kaže da zimi katkad odjene i deblju jaknu kako zauzvrat ne bi trebala uključivati grijanje. 

"U Oslu je teško pronaći gradsku četvrt u kojoj NEMA stanica za punjenje. Ako nisam sigurna, provjerit ću lokaciju u aplikaciji za karte na svojem smartphoneu."

Ovo bi vas moglo zanimati:

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim