Zaštita podataka

 

Zaštita vaše privatnosti prilikom korištenja naših internetskih stranica posebno nam je važna. Stoga vas u nastavku detaljno informiramo o prikupljanju osobnih i anonimnih podataka.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Sukladno Zakonu o telekomunikacijama u trenutno važećoj verziji i Zakonu o zaštiti podataka, osobni podaci će se pohraniti bez ikakvih ograničenja samo ako nam iste dostavite primjerice u sklopu registracije kod upita, nagradne igre ili pretplate na newsletter i ako nam date suglasnost za obradu ovih podataka. Ako se od vas prilikom korištenja ponuđene usluge zatraži da navedete vaše osobne podatke, onda se vaši osobni podaci neće dovesti u vezu s podacima iz protokola pristupa preko ionako anonimizirane IP adrese u svrhu kreiranja osobnog korisničkog profila.

Budući da suglasnost za korištenje vaših podataka u prethodno navedene svrhe može obuhvaćati i prijenos vaših podataka Volkswagen partnerima (prodajni i servisni partneri), pružateljima financijskih usluga (Porsche Leasing) odnosno institutima za ispitivanje javnog mnijenja angažiranim u svrhu ispitivanja tržišta i analize zadovoljstva kupaca koje ste sami odabrali, vaši podaci se mogu i njima proslijediti. Podaci se neće prosljeđivati trećim osobama izvan ovih okvira - poput izdavača imenika i tvrtki za izravno oglašavanje.

Prikupljanje i obrada anonimnih podataka

Na ovoj internetskoj stranici koristi se softver za analizu korištenja stranice. Analizom ovih podataka mogu se dobiti vrijedna saznanja o potrebama korisnika. Ova saznanja doprinose dodatnom poboljšanju kvalitete ponude. Za svaki pojedini pristup stranici se bez ograničenja pohranjuje sljedeći zapis podataka:

  • anonimizirani oblik IP adrese računala s kojeg se pristupa stranici
  • datum i vrijeme pristupa stranici
  • naziv stranice odnosno datoteke kojoj se pristupa
  • poveznica na stranicu preko koje je otvorena ova stranica
  • pretraživač uključujući verziju pretraživača koju korisnik koristi
  • operativni sustav koji korisnik koristi.

Ovi podaci se analiziraju u statističke svrhe. Pritom se isključivo radi o podacima koji ne pružaju nikakve povratne informacije o vašoj osobi. Vi ostajete anonimni kao pojedinačni korisnik.

Kolačići su tekstualne datoteke koje se pohranjuju na računalu posjetitelja internetske stranice i time omogućuju anonimno prepoznavanje posjetitelja.

Na ovoj internetskoj stranici koriste se kolačići od Piwik.org. (http://de.piwik.org) i od Webtrekk (http://webtrekk.com) kako bi se pristupi internetskim stranicama mogli točnije protokolirati. Dodatno se koriste kolačići od twyn group IT solutions & marketing services AG (http://www.twyn.com, http://www.yoondo.com) u svrhu optimiziranog upravljanja reklamama. Podaci koji su pritom prikupljeni pohranjuju se isključivo anonimizirano.

U svakom trenutku imate mogućnost deaktivacije kolačića na ovoj internetskoj stranici. Obratite molimo pozornost na to da deaktivacija kolačića ograničava funkcionalnost internetske stranice.

Implementiranja dodataka za društvene mreže (Social Plugins)

Na našim internetskim stranicama koriste se dodaci Facebooka. Za to koristimo gumb "Sviđa mi se" (eng. "like"). Riječ je o ponudi američke tvrtke Facebook Inc. (1601S. California Ave., Palo Alto, CA 94304 SAD). Posjećivanjem jedne od naših internetskih stranica koja sadrži takav dodatak nećete međutim biti dovedeni u vezu s ovom tvrtkom. To će se dogoditi tek nakon što date svoju izričitu suglasnost koja će se od vas zatražiti nakon što kliknete na odgovarajuće polje.