Vaš pomagač u najgorim situacijama.

Emergency Assist.

Opcijski sustav potpore "Emergency Assist" preuzima upravljanje vozilom u hitnom medicinskom slučaju. Aktivira se kada sustav ne registrira nikakvu aktivnost vozača - dakle kada izostanu upravljanje, ubrzanje i kočenje - te kada vozač unatoč upozorenju ne reagira. Nakon toga će sustav putem kočionih trzaja, upozoravajućih zvukova, upozoravajućeg žmiganja i blagog zanošenja u vlastitom voznom traku pokušati reaktivirati vozača te ujedno upozoriti suputnike i ostale sudionike u prometu. U slučaju da vozač ponovno ne preuzme upravljanje, vozilo će se pomoću potpore pri promjeni voznog traka "Side Assist" usmjeriti do desnog voznog traka i kontrolirano zaustaviti. Na taj se način u okviru granica sustava može spriječiti sudar.

Serijski sustav proaktivne zaštite putnika može u okviru svojih granica prepoznati opasne situacije s većim potencijalom sudara i automatski poduzeti preventivne mjere. Tako će se prozori i pomični krov automatski zatvoriti gotovo do kraja kako bi se optimiziralo djelovanje zračnih jastuka za glavu i bočnih zračnih jastuka. U djeliću sekunde zategnut će se prednji sigurnosni pojasevi te stabilizirati vozač i suvozač. Kada opasnost prođe, pojasevi će postati labaviji, a bočna stakla i pomični krov opet će se moći otvoriti.

 

Vozila prikazana na ovim stranicama mogu se prema pojedinim detaljima razlikovati od aktualnog hrvatskog programa isporuke. Djelomično je prikazana dodatna oprema uz nadoplatu. Sve gore navedene cijene su neobvezujuće, preporučene cijene uključujući PDV i poseban porez na motorna vozila. U rijetkim slučajevima postoji mogućnost da cijene nisu aktualne. Molimo kontaktirajte vašeg trgovca za detaljnu kalkulaciju cijene. Zadržavamo pravo promjena u modelima, konstrukciji, opremi, tehničkim podacima, cijenama. Prikazana vozila moguće je uz nadoplatu dobiti s dodatnom opremom. Molimo vas informirajte se prije zaključivanja ugovora o dodatnoj i serijskoj opremi kao i o točnoj cijeni vozila. Da bismo poboljšali čitljivost tekstova, odabrali smo muški ili ženski oblik osobnih riječi. To ni na koji način ne podrazumijeva diskriminaciju suprotnog spola. Hvala na razumijevanju.

Zatvori
Zatvoriti izbornik

Dinamika i dizajn u vrhunskoj formi Arteon

 

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim