Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Wireless aktualizacija softvera 2.3. za ID. modele

Profitirajte od aktualiziranja za vaš ID. model

Profitirajte od aktualiziranja za vaš ID. model

Wireless aktualizacija softvera 2.3. za ID. modele

Profitirajte od aktualiziranja za vaš ID. model

Doživite budućnost već sada

Volkswagen ID. modeli mogu profitirati od najvišeg stupnja našeg digitalnog razvoja i nakon kupnje vozila zahvaljujući redovitim nadogradnjama softvera. Funkcije i optimizacije mogu se wireless učitati i bez odlaska u servisnu radionicu. Kako to točno funkcionira, saznat ćete ovdje.

Wireless aktualizacija softvera skidaju se u pozadini preko mobilne veze vozila tijekom vožnje. Čim aktualizacija softvera bude raspoloživa, u infotainment sustavu pojavit će se odgovarajuća napomena i vaš ID. model vodit će vas kroz korake do konačne instalacije. Dok parkirate vozilo, izvršit će se konačna instalacija i već pri sljedećem pokretanju vozila uživat ćete u novim i poboljšanim funkcijama. Uvažite dodatne informacije u digitalnoj priručnoj literaturi.

Dodatno uz nadogradnju softvera za ID. model nudimo vam i update za prethodno instalirane sistemske aplikacije, tzv. "In-Car aplikacije". Te aplikacije nisu povezane s wireless aktualizacijom softvera i mogu se zasebno instalirati. U nekim slučajevima može biti potrebna najnovija verzija softvera za ID. model.

Nedostaje vam još aktualizacija softvera 2.1 za ID. modele?

Onda odmah dogovorite termin s partnerom. Softver 2.1 za ID. model preduvjet je za softver 2.3 kao online aktualizaciju softvera i za buduća aktualiziranja. Ovdje ćete pronaći dodatne informacije, sadržaje i često postavljana pitanja.

Više o aktualizaciji softvera u servisnoj radionici

Preduvjeti za online update

Uz pomoć vašeg feedbacka za vas smo sastavili opsežnu aktualizaciju, verziju softvera 2.3 za ID. model. On se sada prvi put može instalirati u vozila iz Volkswagen obitelji ID. modela i wireless, dakle bez odlaska u servisnu radionicu. Saznajte ovdje koje su novosti.

Napomene:

 • Preduvjet za wireless nadogradnju je softver 2.1 za ID. modele instaliran u vašem vozilu i postojeći ugovor za We Connect Start*.
 • Funkcionalnost nakon aktualizacije softvera ovisi o tržištu, modelskoj godini i opcijskoj opremi.
 • Instalacija softvera 2.3 za ID. model preduvjet je za primanje ostalih nadogradnji.
 • Neke aktualizacije softvera raspoložive su samo u servisnim radionicama i ne mogu se izvršiti kao wireless nadogradnja.
 • K tomu treba vam aktivni ugovor za We Connect Start koji je za vas besplatan u prve tri godine korištenja vozila i s kojim možete svakodnevno profitirati od brojnih prednosti kao što su pretklimatiziranje vozila ili prikaz stanja napunjenosti. 

*Ako još niste dobili aktualizaciju na softver 2.1 za ID. modele, kontaktirajte svog Volkswagen partnera. 

Što obuhvaća wireless nadogradnja?

Nadogradnja na softver 2.3 za ID. modele sastoji se od dva dijela. Prva nadogradnja softvera poboljšava dinamičnu regulaciju dugih svjetala i sustave potpora za vozača. Kod vozila s Head-up zaslonom optimizira se kombinacija hardvera i softvera. Osim dodatnih poboljšanja performansi i stabilnosti druga nadogradnja softvera obuhvaća i nove funkcije za ID. Light te prilagodbe dizajna unutar infotainment sustava.

Poboljšano rukovanje infotainment sustavom

 

Sa softverom 2.3 za ID. modele vaš infotainment sustav dolazi u novom dizajnu. Brojne prilagodbe dizajna, primjerice novooblikovane digitalne površine za odabir, prilagođeni fontovi i optimizirani raspored izbornika s funkcijama, u velikoj mjeri poboljšavaju čitljivost i rukovanje infotainment sustavom. Home polje sada se ovisno o situaciji prilagođava prikazanom kontekstu, a vi možete individualno promijeniti njegov izgled. Ovdje vam uz Volkswagen logotip stoje i brojne druge nacionalne zastave na raspolaganju.

Nove funkcije značajke ID. Light

 

ID. Light prevodi napomene vašeg infotainment sustava i sustava potpora u svjetlosne signale ispod vjetrobranskog stakla. Nakon ove wireless nadogradnje bit će također podržane sljedeće funkcije:

 • Lenkra Sustav prepoznavanja dodira kola upravljača
 • Automatska regulacija razmaka ACC
 • Potpora za učinkovitu vožnju
 • Modus krajnje rezerve 

Kako biste ih mogli koristiti, u vašem automobilu mora postojati odgovarajuća oprema.

Dinamična regulacija dugih svjetala i sustavi potpora za vozača

 

Vozila opremljena dinamičnom regulacijom dugih svjetala sada još bolje prepoznaju druge sudionike u prometu. Vaši sustavi potpora za vozača bit će ubuduće raspoloživi i tijekom skidanja nadogradnje.

Dodatna poboljšanja

 

Optimiziramo stabilnost mobilnih online usluga. Kod vozila s Head-up zaslonom poboljšavamo kombinaciju hardvera i softvera.

Kada će uslijediti aktualizacija softvera?

Ili ste već primili e-mail ili ćete uskoro dobiti e-mail u kojemu možete prihvatiti skidanje wireless aktualizacije softvera 2.3 za ID. modele. Provjerite ulaznu poštu e-mail adrese koju ste pohranili u svom Volkswagen ID-ju. Nemojte čitati e-mail tijekom vožnje.

Nakon što date suglasnost, može proći nekoliko tjedana da vaš ID. model dobije aktualizaciju jer ćemo softver uvoditi postupno. Pobrinite se da vaš ID. posjeduje stabilnu mrežnu vezu prije i tijekom vožnje.

Čim softverski paket bude potpuno skinut i spreman za instalaciju, na zaslonu infotainmenta pojavit će se obavijest "Raspoloživa je aktualizacija sustava".

Ovako ćete izvršiti online aktualizaciju softvera

Napomena: Ako ste već instalirali aplikaciju We Connect ID. App i ako imate važeći ugovor za We Connect Start, možete preskočiti prve korake i odmah početi s 4. korakom.

 1. Skinite aplikaciju We Connect ID. App za smartphone bez naknade. Ovisno o vašem operativnom sustavu aplikaciju We Connect ID. App za Android ili iOS pronaći ćete u trgovini App Store ili Google Play Store.  

 2. Prijavite se svojim Volkswagen ID-jem u aplikaciju i dodajte svoje vozilo.
 3. Aktivirajte svoj ugovor za We Connect Start. Za aktivaciju slijedite napomene koje se prikazuju u aplikaciji. 
 4. Raspoložive aktualizacije softvera skidaju se automatski tijekom vožnje ako se vaš ID. nalazi u online modusu.
 5. Po završetku vožnje odaberite raspoloživo aktualiziranje. Detalje o sadržaju aktualizacije softvera pronaći ćete pod točkom "Dodatne informacije".
 6. Tijekom instalacije wireless aktualizacije softvera vaš se ID. ne može puniti. Stoga se pobrinite da minimalno stanje napunjenosti vozila bude 50 % i potom uklonite utikač za punjenje. Sada pokrenite instalaciju. Ovisno o veličini aktualiziranja to može potrajati određeno vrijeme. Prije početka instalacije vaš ID. model prikazat će vam u infotainment sustavu trebate li ispuniti još neke uvjete (npr. zatvoriti prozore). Update će početi nakon izlaska iz vozila i zaključavanja istoga.
 7. Tijekom instalacije ne možete koristiti ni puniti svoj ID.
 8. Po završetku instalacije vaš će ID. uspostaviti internetsku vezu.

Sada ćete profitirati od novih i poboljšanih funkcija. Volkswagen vam i dalje želi puno zabave i dobru vožnju u vašem ID. modelu.

Sigurnosne napomene o aktualizaciji softvera

Kod downloada prve wireless aktualizacije softvera dolazi do ograničenja sustava potpora za vozača koji rade pomoću kamere (npr. potpora zadržavanja vozila na voznom traku Lane Assist, potpora za vožnju Travel Assist…). Tehnički gledano, ovo se stanje može usporediti sa stanjem "snijega na kameri", koje ste vjerojatno već mogli doživjeti tijekom zime. Opseg funkcija sustava potpora za vozača ponovno je vraćen u prvobitno stanje nakon uspješne instalacije aktualizacije softvera. Nakon izlaska iz vozila i zaključavanja istoga započinje postupak instalacije. Imajte na umu činjenicu da se vozilo tijekom instalacije ne može koristiti. Poslat ćemo vam e-mail na e-mail adresu koju ste pohranili u svom Volkswagen ID-ju kako biste nam potvrdili primitak aktualizacije softvera. Nemojte nam slati potvrdu tijekom vožnje.

Preuzeli ste, ali niste instalirali?

Evo kako instaliranje funkcionira

U ovom ćete videozapisu saznati kako možete instalirati prvu wireless aktualizaciju softvera 2.3. za obitelj ID. modela. Dobit ćete i savjete kako izbjeći uobičajene pogreške pri instalaciji.

Često postavljana pitanja o aktualizaciji softvera 2.3 za ID. modele

Što su wireless aktualizacije softvera?

Wireless aktualizacije softvera redovita su aktualiziranja softvera koja se skidaju preko mobilne veze vašeg vozila. Tako će vaš Volkswagen ostati na najsuvremenijem stupnju digitalnog razvoja i nakon kupnje vozila, a vi ćete profitirati od novih karakteristika i poboljšanih funkcija.

Po čemu ću prepoznati koja je verzija softvera trenutačno instalirana u mojem ID. modelu?

Otvorite točku izbornika "Setup" u glavnom izborniku infotainment sustava u svom ID. vozilu. Potom navigirajte do točke "Informacije o sustavu". Ako je broj softvera "0792" ili veći, znači da ste već instalirali softver 2.1 za ID. model i da vaše vozilo može učitavati wireless aktualizaciju softvera.

Koliko traje wireless aktualizacija softvera?

Download wireless aktualizacije softvera provodi se tijekom vožnje u pozadini. Trajanje instalacije ovisi o opsegu nadogradnje softvera i prikazuje vam se prije početka instalacije u infotainment sustavu.

Mogu li sam provesti wireless aktualizaciju softvera?

Vaš ID. model obavijestit će vas u infotainment sustavu čim neka nadogradnja bude raspoloživa za instalaciju te će vas voditi kroz postupak instalacije.

Mogu li se voziti u svom ID. modelu dok traje instalacija wireless aktualizacije softvera?

Tijekom instalacije vozilo neće biti raspoloživo. Trenutak instalacije možete sami praktično definirati u infotainment sustavu.

Je li wireless aktualizacija softvera besplatna?

Wireless aktualizacija softvera besplatan je za vas.

Hoću li dobiti potvrdu o wireless aktualizaciji softvera?

Sustav unosi verziju softvera koja je instalirana u vašem ID. modelu.

Zašto još nisam dobio nadogradnju iako su je drugi već mogli instalirati?

Wireless aktualizacija softvera uvodit će se postupno kod svih kvalificiranih vozila. Vaš ID. obavijestit će vas čim nadogradnja bude na raspolaganju.

Mogu li preskočiti wireless aktualizaciju softvera i instalirati sljedeću raspoloživu?

Wireless aktualizacije softvera nadograđuju jedna drugu. Kako biste uvijek mogli profitirati od najnovijih funkcija i poboljšanja, izvršite sve postupke nadogradnji.

Po čemu ću prepoznati da je raspoloživa neka wireless aktualizacija softvera?

Vaš ID. obavijestit će vas pop-up obaviješću na glavnom ekranu infotainment sustava čim nadogradnja bude na raspolaganju.

Što će se dogoditi ako svoj ID. koristim tijekom instalacije wireless aktualizacije softvera (npr. ako ga otključam ili punim)?

Vaš ID. može se zaključati i otključati tijekom instalacije. Vožnja i punjenje nisu mogući.

Što trebam za primanje wireless aktualizacije softvera?

Wireless aktualizacije softvera načelno su raspoložive za svakog vozača ID. modela. Trebate samo aktivni ugovor za We Connect Start i softver 2.1 za ID. modele, koje ćete dobiti od svog Volkswagen partnera.   

Kako biste saznali koja je verzija trenutačno instalirana u vašem ID. modelu, otvorite točku izbornika "Setup" u glavnom izborniku infotainment sustava. Potom navigirajte do točke "Informacije o sustavu". Ako je broj softvera "0792" ili veći, znači da ste već instalirali softver 2.1 za ID. modele i da vaše vozilo može učitavati wireless aktualizacije softvera.

Mogu li instalirati wireless nadogradnju tijekom postupka punjenja?

Ne, vozilo se ne može puniti tijekom instalacije. Završite postupak punjenja i potom započnite instalaciju.

Mogu li nakon neuspjele wireless nadogradnje ponovno započeti instalaciju?

Ako se instalacija može ponoviti, vaš ID. obavijestit će vas o tome u infotainment sustavu. U protivnom za to kontaktirajte svog Volkswagen partnera.

Zašto sam primio wireless aktualizaciju softvera ako ne vidim nikakve promjene?

Ne donosi svaka wireless aktualizacija softvera vidljive promjene. Wireless aktualizacija softvera ponekad donosi aktualiziranja funkcija i poboljšanja kvalitete u pozadini.

Koliko mora biti minimalno stanje napunjenosti mog ID. modela kako bih mogao instalirati wireless žična aktualizaciju softvera?

Visokonaponska baterija vašeg ID. modela na početku instalacije mora biti napunjena barem 50 %.

Je li status veze mojeg ID. modela relevantan za primanje wireless aktualizacije softvera?

Za download aktualizacije softvera potrebna je internetska veza. Download se može izvršiti samo ako se vaš ID. nalazi u online modusu. Postojeća internetska veza prikazuje se na glavnom ekranu infotainment sustava simbolom za vezu.

Više informacija o statusu veze svog ID. modela pronaći ćete u Uputama za uporabu pod točkom Prijenos podataka → Privatnost.

Maknuo sam obavijest u infotainment sustavu. Kako ipak mogu doći do instalacije?

Obavijest u infotainment sustavu samo je napomena o raspoloživosti wireless aktualizacije softvera. Instalacija se može pokrenuti nakon isključivanja vozila putem "pozdravnog zaslona".

Mogu li Volkswagen Data Plug ili drugi OBD moduli za očitavanje biti spojeni s vozilom tijekom nadogradnje?

Prije početka instalacije uklonite eventualne module za očitavanje iz OBD sučelja.

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.