Znači li „Online modus” da šaljem ili dijelim svoje podatke o lokaciji?

U ranijim softverskim verzijama aktivacija "Online modusa" u vozilu automatski je omogućivala slanje ili dijeljenje podataka o lokaciji vozila i podataka o upotrebi vozila - bez mogućnosti individualnog odabira preferencija za slanje ili dijeljenje tih podataka. Uz update 3.0 sada će biti moguće omogućiti "Online modus", no zatim individualno odabrati preferirane postavke za dijeljenje podataka koje vozilo generira (podataka o vozilu/upotrebi, podataka o lokaciji, podataka Vehicle2X) - zahvaljujući čemu će vaše vozilo moći ostati online, dok istovremeno imate mogućnost samostalno odlučiti koje ćete podatke slati ili dijeliti (osim za zakonski propisane funkcije kao što je eCall).

Više informacija o postavkama za zaštitu privatnosti za update 3.0 dostupno je ovdje.

 

ID.3, ID.4 i ID.5: potrošnja struje u kWh/100 km: kombinirana 15,6 - 23,4; kombinirane emisije CO₂ u g/km: 0. Verzija 07/2022.

1.) Za korištenje We Connect Start usluga potreban vam je korisnički račun za Volkswagen ID te se morate prijaviti korisničkim imenom i lozinkom u We Connect Start. K tomu treba online putem sklopiti zasebni ugovor za We Connect Start s društvom Volkswagen AG. Nakon primopredaje vozila imate 90 dana za registraciju vozila na stranici myvolkswagen.net ili pomoću aplikacije We Connect ID. (dostupna u App Storeu i Google Play Storeu) i korištenje We Connect Start usluga tijekom čitavog ugovorenog besplatnog vremena korištenja. Korištenje mobilnih online We Connect Start usluga omogućeno je putem integrirane internetske veze. Povezane troškove podataka nastale u Europi, osim troškova za usluge "Web-radio" i "Wi-Fi hotspot", snosi Volkswagen AG u okviru pokrivenosti mreže. Za korištenje usluga "Web-radio" i "Wi-Fi hotspot" moguće je naručiti podatkovne pakete uz plaćanje preko vanjskog mobilnog operatera "Cubic Telecom" koji se mogu upotrebljavati u području pokrivenosti mreže brojnih europskih zemalja. Količinu podataka ovih paketa mogu koristiti svi korisnici i putnici u vozilu. Informacije o cijenama i zemljama koje podržavaju ovu uslugu potražite na stranici https://vw.cubictelecom.com. Alternativno je moguće korištenje usluga "Web-radio" i "Wi-Fi hotspot" preko mobilnog krajnjeg uređaja (npr. smartphonea) koji može poslužiti kao mobilni Wi-Fi hotspot. U tom su slučaju odgovarajuće usluge raspoložive isključivo ako između vas i vašeg mobilnog operatera postoji ugovor ili ako ćete zasebno sklopiti takav ugovor s mobilnim operaterom, i to isključivo unutar pokrivenosti dotične mobilne mreže. Dodatni troškovi (npr. naknade za roaming) mogu nastati uslijed razmjene podataka preko interneta ovisno o vašoj mobilnoj tarifi te osobito tijekom korištenja u inozemstvu. Za korištenje besplatne aplikacije We Connect ID. potrebni su smartphone s prikladnim operativnim sustavom iOS ili Android te SIM kartica s podatkovnom opcijom u okviru postojećeg ili zasebno sklopljenog ugovora između vas i vašeg mobilnog operatera. Raspoloživost pojedinačnih usluga koje su opisane u paketima može se razlikovati ovisno o opremi, vozilu i pojedinoj zemlji. Usluge su na raspolaganju za vrijeme trajanja ugovora te podliježu sadržajnim izmjenama tijekom razdoblja trajanja ugovora. Detaljnije informacije potražite na stranici www.connect.volkswagen-we.com te kod svog Volkswagen partnera, a informacije o uvjetima mobilnih tarifa kod svog pružatelja mobilnih usluga.

2.) Funkcionalnost dostupna nakon updatea ovisi o tržištu, modelu i opcijskoj opremi i može varirati.

3.) Dodatna oprema.

4.) Nije dostupno na svim tržištima.

5.) Maksimalna snaga punjenja. Različite stanice za punjenje mogu se razlikovati u karakteristikama punjenja iako je kW snaga ista. Osim kW snage stanice za punjenje, maksimalna struja punjenja također utječe na količinu energije koja teče. Nadalje, temperatura okoline i baterije te stanje napunjenosti utječu na maksimalnu snagu punjenja.

6.) Punjenje s maksimalnom DC snagom punjenja od 135 kW za varijante baterije Pro i Pro Performance pri temperaturi okoline i baterije od otprilike 23 °C i početnom stanju napunjenosti (SOC) od otprilike 5 %; npr. na Ionity stanici.

7.) Normalni govor dostupan je za sljedeće jezike: njemački, američki engleski, britanski engleski, francuski, talijanski, španjolski, češki, danski, nizozemski, norveški, poljski, portugalski, švedski

8.) Egzemplarni prikaz

9.) Preduvjet za "Over the air" updateove su postojeći ugovor za We Connect Start i Volkswagen ID. Funkcionalnost nakon updatea ovisi o tržištu, modelskoj godini i opcijskoj opremi i može varirati. Za primanje daljnjih updateova mora biti instaliran ID. softver 2.4. Neki updateovi softvera dostupni su samo servisnim radionicama i ne mogu se izvršiti kao "Over the air" update.

10.) Lokalizirajte Izjavu o odricanju od odgovornosti u nastavku: Snaga punjenja vozila s baterijama <77 kWh u kojima je tvornički instaliran softver 2.3 već je povećana pri isporuci.

Snaga punjenja vozila s baterijama <77 kWh koja su primila ili će primiti softver 2.3 putem "Over the air" updatea povećat će se sa softverom 3.0 putem "Over the air" updatea.

Snaga punjenja vozila s baterijama >=77 kWh u kojima je tvornički instaliran softver 3.0 već je povećana pri isporuci.

Snaga punjenja vozila s baterijama >=77 kWh koja imaju status softvera prije softvera 3.0 povećat će se sa softverom 3.0 putem "Over the air" updatea.

11.) Ovisno o opcijskoj opremi.

12.) Nakon prvog dijela "Over the air" updatea privremeno je moguće samo rukovanje govornim naredbama na engleskom i njemačkom jeziku. Nakon drugog dijela "Over the air" updatea ponovno su dostupni svi jezici kao i prije updatea.

13.) Nije dostupno u svim zemljama i može biti opcijska oprema ovisno o modelu i postavkama za pojedinu zemlju.

Zatvori
Izbornik
Zatvoriti izbornik
Zatvoriti

Update
ID. softvera 3.0

Update
ID. softvera 3.0

Ups!
Čini se da vaš preglednik nije ažuriran. Možda naša web stranica ne radi optimalno. Većina preglednika (ali ne i MS Internet Explorer 11 i stariji) i dalje radi dobro.

Preporučujemo vam da ažurirate svoj web preglednik!
Najnovija inačica može osigurati dobro iskustvo bilo gdje na Internetu.

Hvala vam na posjeti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.